Хто заплатить за проведення Днів польської культури в м.Житомирі?

16 вересня 2021, 16:38
Власник сторінки
0
21

На початку жовтня 2021 р. в м.Житомирі вже традиційно для мешканців та гостей міста відбудуться ХІV Дні польської культури та XXVІI Міжнародний фестиваль «Веселка Полісся», які відбуваються під патронатом Генерального консульства Республіки Польща в м.Вінниці.

Крім вказаної дипломатичної установи нашого сусіда до організації Днів польської культури щороку долучаються чисельні меценати, польські неурядові структури, які виділяють значні кошти для їхнього проведення. Органи влади та місцевого самоврядування також не залишаються осторонь вказаної урочистості. Зокрема, на безоплатній основі надаються комунальні приміщення для проведення культурологічних заходів, здійснюється реклама, оплачуються номера в готелях для польської делегації та їх харчування. Однак, не дивлячись на вказане сприяння, «організаторша» Днів польської культури голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур звернулася до Житомирської міської ради з проханням про виділення коштів для проведення фестивалю.

В середовищі польської меншини та польських неурядових організаціях всім відомо, що В.Лясковська-Щур дуже любить гроші, які беруться за все. За безкоштовний відпочинок дітей у Польщі, за безкоштовне вивчення польської мови в суботньо-недільній школі, що діє при Житомирській обласній Спілці поляків України, за безкоштовне навчання в Польщі.

В нашому випадку В.Щур вирішила вийти на новий рівень та освоїти кошти Житомирської міської ради, тобто кошти пересічних житомирян. На щастя, в даному випадку їй не вдалося це зробити, оскільки керівництво міста чудово розуміє, що кошти, які надходять Щур із-за кордону не лише повністю покривають проведення вказаного заходу, а й осідають в її кармані. Тому логічно, що керівництво Житомирської міської ради надало відмову В.Лясковській-Щур.

Цікаво, чи відомо про шахрайській дії В.Лясковської-Щур Генеральному консульству Республіки Польща в м. Вінниці та керівництву польських неурядових структур? Якщо так, чому вказану особу досі приймають на різних заходах в Республіці Польща.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.