ТОП 3 наративи російської пропаганди

12 серпня 2021, 19:27
Власник сторінки
0
27
ТОП 3 наративи російської пропаганди

Іноді критичне мислення однієї людини, може мати вагу для всієї держави.

Український інформаційний простір постійно піддається впливу суміжних країн. У більшості такий зазначене зумовлюється бажанням маніпуляції суспільною свідомістю на користь діяльності, вигідній тій чи іншій країні. Найбільш активно в такому контексті відзначилася РФ, яка вже багато років «вливає кошти» в розвиток окремих проросійсько-налаштованих структур на території нашої держави. Крім того, в спецслужбах РФ діють цілі інститути, які спрямовані на створення відповідного контенту для поширення пропаганди не лише на території власної країни, а й для впливу на інші.

Тому, для можливості «фільтрації» контенту, спробую проаналізувати найбільш вживані, на мою суб’єктивну думку, наративи таких інформаційних повідомлень.

По-перше, теза про «державний переворот» та «захоплення законної влади» внаслідок Революції гідності. Вказані наративи активно використовувалася в РФ та РБ. Їхня мета полягає в тому, щоб дискредитувати діяльність українських військових та зменшити вагомість подій Революції гідності. Зазначене спрямоване на нівелювання демократичних рухів у власній державі. Адже факт волевиявлення українського народу подає «невигідний» для президентів-узурпаторів приклад і створює передумови до виступів населення у власних країнах.

По-друге, тези про «стабільного життя», втрату «могутньої держави» та деградацію населення пострадянського простору після його розпаду СРСР. Мета зазначених інформаційних акцій полягає в дискредитації європейського вектору розвитку України, наслідком якого стала втрата можливості диктувати напрямки зовнішньої та внутрішньої політики нашої держави. Крім того, тут ще й використовуються маніпулятивні технології впливу на свідомість населення, адже «могутність втраченої держави» асоціюється з можливим її відновленням на чолі з РФ.

По-третє, це тези спрямовані на дискредитацію надання Томосу Україні та появу ПЦУ. Зазначене зумовлено небажанням втратити ще одну сферу впливу на країни пострадянського простору. Адже для РФ церква це лише черговий засіб маніпуляції населенням. Прикладом того, є благословення РПЦ російських військових на війну з Україною.

Вкінці додам лише одне, протягом всієї нашої історії ми програвали в інформаційній війні сусіднім країнам, попри це нам вдалося не лише створити власну незалежну державу, а й зберегти її в умовах війни. Тому, читаючи будь-який матеріал, аналізуйте його, адже іноді критичне мислення однієї людини, може мати вагу для всієї держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: пропаганда,Наша Україна,інформаційна війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.