Луганщина як масштабний інвестпроєкт

31 липня 2021, 22:04
Власник сторінки
Голова Луганської облдержадміністрації та військово-цивільної адміністрації
0
1095

Луганщина подолала переломний момент, коли інвестори боялися поняття «війна». Поволі територія відкривається для великих проєктів. Обговорюємо масштабні об'єкти із світовими компаніями.

Луганщина на 23 месте в рейтинге инвестиционной привлекательности среди  областей Украины | Новости

Луганщина подолала переломний момент, коли інвестори боялися поняття «війна». Поволі територія відкривається для великих проєктів. Обговорюємо масштабні об'єкти із світовими компаніями. Відтак, у їхній підсвідомості змінилася тенденція, що Луганська область – це суто небезпека.

Звісно, кожен великий об'єкт вимагає чимало узгоджень. За французький кредит у 70 млн євро на модернізацію Попаснянського каналу ми боролися півтора роки, але домоглися його. Верховна Рада ратифікувала його і наступного року починаємо будувати.

Вважаю дороги стратегічними точками зростання області. Де вони є, приходить цивілізація. Будь-який інвестор, розуміючи, що з точки А в точку Б потрібно їхати, замість двох годин нормальною дорогою, п'ять – вибоїнами, відмовиться від проєкту. І – навпаки.

В області вирішили ключове питання з електроенергією. Торік здали підстанцію у Кремінній – одну з найбільших у Європі. Тепер ми не є енергетичним островом і компанії можуть розраховувати, що гарантовано отримають необхідні обсяги електроенергії.

Плануємо реалізувати проєкт будівництва залізничної гілки Комишуваха - Лантратівка Нова. Це дозволить зберегти дороги, які сьогодні вбиваються фурами. Можна буде завантажуватися в Старобільську (логістичному центрі Луганщини) і далі їхати залізничним транспортом. Причому, ми не збираємося чекати, поки у перевізників прокинеться совість. Ми пропонуємо їм економічну вигоду. Це – надійніший стимул.

Ключовий акцент – на будівництві житла. Адже у нас чимало переселенців з окупованих територій – професіоналів в освіті, медицині, культурі. Вони орендують квартири, витрачають на це значні гроші. Потрібно будувати житло, аби зберегти цей ресурс для області. Будемо боротися за класних фахівців.

Я усвідомлюю, що поки будувати на Луганщині дорого. Оскільки будматеріали возимо з Харківщини. Зрештою ціна квадратного метра сягає вартості квартир в Ірпені під Києвом. Проте, нам вдалося отримати кошти на будівництво двох будинків в Кремінній та Рубіжному. У цьому році їх здамо. У наступному році за допомогою міжнародних партнерів хочемо реалізувати проект з будівництва мікрорайону в Сєвєродонецьку на 250 квартир.

Загалом ми налаштовані на розвиток регіону за рахунок інноваційних виробництв. Для цього необхідно вирішити проблему залізниці, оскільки кінцеву вартість продукції наразі визначає колосальне логістичне навантаження. Але під лежачий камінь вода не тече. Рух уперед дозволить сформулювати і реалізувати дієву дорожню карту.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: инвестиции,Луганщина,Луганська область,інвестиції,Сергій Гайдай
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.