Як польські опозиціонери намагаються легалізувати анексію Криму

28 липня 2021, 11:49
Власник сторінки
0
130

Нещодавно в інтерв’ю Польському інституту міжнародних відносин екс-посол Польщі в РФ

та чинний радник лідера польської опозиційної партії «Рух Польща 2050» Катажина Пельчинська-Наленч, висунула припущення, що «можливо, Росію доведеться полюбити з Кримом». «Будемо реалістами, нам не сподобається Росія з Донбасом, але можливо, коли-небудь з Кримом не буде виходу…».

Зрозуміло, що зазначена заява не залишилась без уваги російських пропагандистів, які активно її поширили в медіа просторі з своїми припущеннями, що К.Пельчинська-Наленч закликала міжнародну спільноту визнати приєднання Криму до Росії.

Не дивлячись на те, що Польща постійно підтримує продовження санкцій проти Росії та закликає Москву зупинити порушення прав людини на нелегально окупованих Російською Федерацією теренах Автономної Республіки Крим, особливо переслідування кримських татар, окремі представники польського політикуму та громадських структур, фінансуємих РФ, дозволяють робити заяви, які є серйозною загрозою стабілізації та безпеці Європи.

Польському суспільству, в т.ч. національній меншині, яка проживає в Україні необхідно давати гідну відповідь на неприпустимі висловлювання польських політиків про анексію Криму та агресію РФ, які спрямовані проти України.

Зайве говорити про те, що підходи пані Катажини і інших проросійських політиків Польщі є руйнівними для основоположних принципів міжнародного права, покладених в основу міждержавних відносин в світі після Другої світової війни.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.