Зустрічаються якось «русcкий» та українець або хто ж тоді нацист?

24 липня 2021, 10:35
Власник сторінки
0
349
Зустрічаються якось «русcкий» та українець або хто ж тоді нацист?

Хто ж тоді нацист?

Інформаційна політика РФ останніх років активно пропагує образ українських «фашистів», «бандерівців» та «нацистів». Так, що це? Чергова ініціатива «Кремля», спрямована на захист «русскоязычных»? Вказаний захист вже не раз проявлявся в численних вбивствах українського населення на сході України. Чи справді, в нашій державі кожен другий – озброєний фашист-бандерівець, який на обід поїдає немовлят? Одразу пропоную тим «індивідам», які вірять в останнє вирушити на зустріч із компетентними людьми в «білих халатах» або прямим поїздом в РФ. Для всіх інших пропоную розібратися з вказаною проблематикою.

Тематика інформаційних меседжів російської сторони не нова й дечим нагадує риторику Радянського Союзу під час окупації інших країн. Так, наприклад, зі схожими методами пропаганди супроводжувалося захоплення Чехословаччини в 1968 році, єдине, що в радянській риториці фігурувала «контрреволюція», а не «фашизм». Цікаво, що ніякої «контрреволюції» тоді не відбувалося, як не має й фашизму в Україні.

Тепер щодо тез про підтримку нацистів у роки Другої світової війни. Необхідно констатувати факт, що на початок нападу Німеччини частина українців і справді розглядали війська Вермахту як союзника. Причиною цьому стала інформаційна кампанія гітлерівської Німеччини, спрямованої на створення образу «німецького визволителя від радянської окупації» та обіцянкам появи незалежної України. Проте також потрібно констатувати той факт, що як тільки українцям стали відомі реальні плани Гітлера щодо наших територій, усі зв’язки з Німеччиною були розірвані. Для прикладу, вже 30 червня 1941 року в Львові ОУН(б) на чолі зі Степаном Бандерою було проголошено створення незалежної України. Тут до речі, розвіюється ще один російський міф про «Бандеру» та його діяльність проти радянських людей. Адже керівник ОУН(б) фізично не міг чинити злочини, так як був ув’язнений німцями після вказаного проголошення незалежності.

Крім того, для розвінчання міфу про «союзників» пропоную звичайний розрахунок: якщо Німеччина напала на СРСР 22 червня, то умовний «союз» між українцями та Вермахтом тривав аж 8 днів. Попри вказане, російська сторона продовжує активно спекулювати цим питанням. Хоча варто нагадати, що Російська визвольна армія генерала Власова протягом всієї війни підтримувала німців й нараховувала більше мільйона росіян, але про неї в російських медіа не мовиться ні слова…

На останок, пригадується приклад аншлюсу Австрії 1938 року, коли нацистська Німеччина окупувала території сусідньої держави, за тим же принципом, що й «Кремль» анексував Крим… Так хто ж тоді нацисти?   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: нацизм,Україна-Росія,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.