Обережно! Проросійські секти

22 липня 2021, 17:23
Власник сторінки
Журналіст
0
46

Проросійські секти

Общини УПЦ та секти, які орієнтовані на Росію, почали відкрито визнавати свою російськість лише з 2014 року. Щодо впливу православних «братів» написано чимало, а ось проросійські секти чомусь оминали увагу журналістів, хоча вони як гриби після дощу почали з’являтися в регіонах України: в Краматорську, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі для просування ідей «руського міра», такого собі Pax Moscovita, та агітують за відновлення «величного» СРСР.

Але не лише ностальгія за минулим об’єднує проросійських сектантів, а й ідеї псевдоактивіста Олександра Малюти, що купив собі псевдотитули та агітує з кожного пенька про неможливість існування Української держави та мати міст руських (Київ) без Москви. То ж нічого, що коли була Русь (882 рік) на місці Москви лише жаби квакали (1147 р.): без російсько-радянської імперії Україні точно не обійтися. Головне, що Олександр Малюта не агент Кремля. Чи не так?

Одна з таких громад Олександра Малюти з’явилась в Житомирі у 2020 році під назвою мудрославна релігійна громада «Нове слово» міста Житомира. Очолив її такий собі громадянин Алєксандров Віктор Сергійович, який ще будучи Загривим Віктором (зміна прізвищ - це ж випадковість для адептів «руського міра»?) створив в 2013 році громадську організацію «Руські шахмати», яка втягує людей у російську ідею. «Руський мір» = «руські шахмати»?  

Ще раніше той самий Алєксандров (Загривий) Віктор у 2011 році заснував громадську організацію «Центр громадських ініціатив «Восьме небо» під егідою якої організовував приїзд в Житомир працівника Петровської академії наук і мистецтв (м.Санкт-Петербург, РФ) того самого Олександра Малюти. Радує, що Олександр Малюта здатен витрачати отримані з Москви гроші лише для оплати дівчат легкої поведінки, водночас для своїх адептів заявляє, що все треба робити на волонтерських засадах. Однозначно чесний моральний авторитет, майже Бог.

Для Алєксандрова (Загривого) Віктора як і для його пастора Олександра Малюти ключове - гроші, тому шукають багатих містян для втягнення у свою віру, віру «руського міру», щоб люди віддали гроші для пастора, а потім поїхали відпрацьовувати свої гріхи у лавах російських окупантів та псевдоформуваннях – т.зв. «ДНР/ЛНР».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Житомир,Росія,секта,СРСР,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.