ТОП 3 здобутки незалежної України

07 липня 2021, 16:43
Власник сторінки
0
547
ТОП 3 здобутки незалежної України

Пропоную 3 найбільш значимі події, які сталися за тридцять років незалежності.

У ході останніх успіхів нашої збірної, а вихід в ¼  це успіх, хотілось би згадати здобутки України з моменту проголошення незалежності 1991 року. Тому пропоную вам перелік із найбільш значимих, на мою суб’єктивну  думку, подій, які сталися за ці тридцять років.

Розпочати хочу з 1996 року – часу, який був багатий на досягнення. Так, цього року була прийнята Конституція України, зявилася грошова одиниця – «гривня», розпочала свою роботу українська станція «Академіка Вернадського в Антарктиді» тощо. З цього переліку виділяється прийняття Основного Закону нашої держави, адже саме він засвідчив її демократичність та став підґрунтям існування держави України.

Наступним, я відмітив би 2003-2005 роки. Зокрема, в цей час затверджено текст Державного гімну України, наша Руслана виграє Євробачення, створюється українська «Вікіпедія», Андрій Шевченко виграє Лігу Чемпіонів та отримує «Золотий м’яч» і найголовніше: українці проявляють єдність у своєму прагненні до свободи, що вилилося в «Помаранчеву революцію» та переорієнтацію внутрішнього та зовнішньополітичного курсу нашої держави.

Під кінець, я виділив би 2013-2014 роки, а саме Революцію гідності, яка засвідчила небажання українського народу бути «колонією» Росії.Наслідком зазначеного волевиявлення стала агресія збоку РФ на сході української держави і війна, яка попри свою кривавість,усьому світові продемонстрували силу України, єдність її жителів та відвагу її військових, які до цих пір воюють за нашу незалежність.

У вказаному головне не те, що ми вийшли із зони впливу РФ та довели світовій спільноті, що не лише словом, а й ділом готові боротися за свою свободу, а те, що перед нападом ворога, ми облишили особисті, релігійні, національні розбіжності і єдино дали відсіч агресору.

Вкінці мені згадалися слова Тараса Шевченка: «Борітеся –поборете», і справді, згадуючи нашу історію, все життя українці боролися, поборемо ворога і зараз. Слава Україні! 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Історія України,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.