П’ятидесятниця: любов, яка перемагає світ

20 червня 2021, 08:28
Власник сторінки
0
20010
П’ятидесятниця: любов, яка перемагає світ

Господь створив людину для того, щоб розділити з нею радість Свого буття, Він подарував людині життя для блаженства та щастя.


Свято П'ятидесятниці, яке Церква відзначає сьогодні, в певному сенсі завершує (від слова «вершина») справу домобудівництва нашого спасіння. Саме сьогодні до кінця виконується обіцянка, яку Господь дав Своїм учням:«Хай не тривожиться ваше серце: вірте в Бога і в Мене вірте. У домі Мого Отця багато осель. А якби не так, то Я сказав би вам, оскільки йду приготувати вам місце. І коли піду та приготую вам місце, то Я знову прийду і візьму вас до Себе, щоби де Я, там і ви були» (Іоан. 14, 2-3).

В цих словах Спасителя ми можемо побачити одразу кілька важливих для кожного християнина речей. Господь закликає нас «не тривожитись». Тривога, насправді, є серйозною проблемою будь-якої людини. Ми не знаємо, що буде з нами завтра чи навіть через годину, нам невідома доля наших дітей, ми переживаємо за ситуацію в країні чи світі. Іншими словами, життя багатьох наших сучасників - це низка тривожних переживань, зрідка розбавлена більш-менш радісними подіями. 

Апостоли теж тривожились. Вони боялись вийти на вулицю після смерті свого Учителя, так як переживали за своє життя. Однак саме вони, після Дня П’ятидесятниці, понесли звістку про Воскресіння Христа у світ. І підкорили його цією звісткою! Що ж сталося, куди поділася їхня тривога? 

Вона зникла від віри. «Хай не тривожиться ваше серце: Вірте в Бога і в Мене вірте» – сказав їм Христос. І по суті, Його слова - це єдиний «рецепт» подолання будь-якої тривоги. Адже віра в люблячого Творця дає надію на краще. Надія ж, в свою чергу, сповнює серце любов’ю до Бога та ближнього, а любов руйнує зло, перемагає ненависть та робить світ кращим.

Більше того, Христос обіцяє взяти Своїх учнів в те місце, яке Бог-Отець приготував віруючим в Нього. І це є основною ціллю створення людини – не тільки навчити її любові, а подарувати любов у відповідь. Це означає, що Господь створив людину для того, щоб розділити з нею радість Свого буття, Він подарував людині життя для блаженства та щастя. І незважаючи на гріхопадіння Адама, Бог доводить Свій задум до логічного завершення – через дар Духа Святого робить кожного християнина причасником Божого єства: «Усе те, що потрібне для життя і побожності, подарувала нам Його Божа сила — пізнанням Того, Хто покликав нас власною славою і чеснотою. Через них даровані нам дорогоцінні та великі обітниці, щоби через них ви стали учасниками Божественної природи, уникнувши морального розтління, яке є у світі» (2 Пет. 1, 4).

Отож, вітаючи всіх сьогодні зі святом, хочу побажати, щоб Дух Святий дійсно наповнив наші серця любов’ю і миром, бо тільки так ми зможемо досягнути вічної радості!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.