За що боролася Українська Повстанська Армія

16 червня 2021, 16:34
Власник сторінки
0
311
За що боролася Українська Повстанська Армія

Усе наше існування ми боролися, поборемо ворога і зараз

Протягом багатьох віків українці змушені були боротися за своє існування. Борються, на жаль, і зараз. Чому на жаль? Тому що попри багатовікові війни, не було б такої, яку б ми розпочинали першими, єдиний приклад це міжусобні війни між українцями, але це вже інше питання. Ми мирний народ, проте через вплив інших країн і відсутність довгий час незалежної держави, змушені були боротися, повторюся – боремось і зараз.

Враховуючи сказане, питання за що боролася УПА є риторичним. Звісно за вільну, соборну, незалежну Україну. Проте, на сьогоднішній день не всі усвідомлюють масштабність цієї боротьби, адже одна справа воювати проти однієї країни, навіть декількох, а інша воювати проти всіх. Звучить загально, проте так і було. Військові формування УПА, а нагадаю, розквіт їхньої діяльності припав на Другу Світову війну, були єдиними, хто воював за незалежну Україну, адже, що радянський союз, що гітлерівська Німеччина розглядали український народ лише як територію, прагнучи асимілювати українську націю, прикладом є політика СРСР, що виражалася в створенні єдиного радянського народу.

Так, за що ж боролася Українська Повстанська Армія ? За те, що ми зараз існуємо, за те, що я можу вільно писати цю статтю, за право вибору. Тому, коли ви бачите черговий приклад російської пропаганди з дискредитацією ОУН,УПА чи сучасних військових, що воюють з ворогом на Сході, знайте існування цієї пропаганди і є доказом переможної боротьби УПА. Чому ? Все дуже просто, якби ця боротьба була програна ми б про неї не знали…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ОУН-УПА,Історія України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.