Римо-католицька церква забирає землю у Житомирян

24 березня 2021, 18:58
Власник сторінки
0
261
Римо-католицька церква забирає землю у Житомирян

або як «комерсант у рясі може відібрати землю у житомирських дітей»

Церква відбирає землю в житомирян… Чи могли ви собі таке уявити? Особисто я – ні. Проте отримана інформація мене шокувала…

Нещодавно мережу інтернет «підірвала» новина про бажання  представника Римсько-католицької церкви Міхала Воцала отримати в постійне користування майже гектар землі в мікрорайоні Корбутівка, м. Житомира,провулок Річковий 12-а.

Для позитивного висвітлення та отримання підтримки в депутатів Житомирської міської ради, було обрано легенду про передачу землі Салезіанській школі «Всесвіт» та благодійну спрямованість проекту:  опіку над дітьми та молоддю з убогих родин тощо. Здавалося б все чудово, проте розглянемо факти…

Уже не секрет, що Салезіанські школи, які окрім м. Житомира діють в таких містах як Львів та Одеса, переживають не найкращі часи: відсутність фінансування, відтік бажаючих навчатися у вказаних навчальних закладах. Для прикладу, школа та дитячий садок «Нарнія», що в м. Одеса, розглядається керівництвом Ордену як комерційний проект, приміщення якого можна здавати в оренду.

І тут виникає логічне запитання:якщо через недостатнє фінансування планується скорочення Салезіанських навчальних закладів в Україні, то за чиї кошти  М.Воцал планує побудувати новий корпус для житомирської школи «Всесвіт»?

Ще одним доказом проблем із фінансування є нещодавне звернення до Голови Житомирської обласної ради з проханням реструктуризувати вже існуючий борг, який станом на 31.12.20 року становив 450 тисяч гривень.

Цікавим також є й той факт, що навіть «стара» школа «Всесвіт» (м. Житомир, вул. Корабельна, 10)здатна утримувати значно більшу кількість учнів ніж там навчається зараз?

Насторожує також особистість самого М.Воцала, якого ті ж салезіанипрозвали«комерсантом в рясі».

І от тут назріває декілька логічних питань:

За чиї кошти буде проводитись будівництво нового корпусу, якщо Делегатура Ордену салезіан в Україні невзмозі оплатити утримання старого корпусу?

Чи не вийде із отриманої на навчання дітей ділянки новий бізнес-проект?

Висновки робіть самі…

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Польша
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.