На захист Буковелю

19 березня 2021, 09:45
Власник сторінки
журналист, обозреватель "Думской"
1
1260
На захист Буковелю

Наразі те, що відбувається з захворюваністю і смертністю від COVID-19, пояснюють приблизно так: "Це тому, що всі поїхали кататися на лижах. Тому ми зараз закриємо Буковель, і все буде добре"


Без епід.рослідувань всі ці заяви - лише фантазії. Я давно писав: у Вінницькій области підйом розпочався одночасно з Івано-Франківською, а точніше - навіть на 1-2 дні раніше.

Але якщо подивитися уважніше, саме така ситуація спостерігається зараз в усіх країнах, де пандемія розвивається за "балкансько-східноєвропейским варіантом", як я його колись назвав.

В Польщі, Румунії, Молдові, Болгарії, Сербії, Угорщині все зараз так само як у нас: після падіння, що тривало приблизно два місяці, у наприкінці січня або на початку лютого розпочалося стрімке зростання.

Україна в цьому процесі була серед останніх. Тому я б не став звинувачувати у всьому цьому саме Буковель.

Більш детально я про це напишу пізніше. А наразі можу казати: зараз встановлюється новий баланс між здатністю нових штамів вірусу заражати людей , з одного боку, і станом людського імунітету, точніше - прошарком тих, хто є сприятливий для хвороби, з іншого.

Весняний авітаміноз, затяжна погана погода - це фактори, які зсувають цей баланс у небажаний бік. Стосується це не лише захворюваності - на смертність, на жаль, це теж впливає безпосередньо.

Тому пропоную берегти себе і сподіватися, що весна прийде.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: пандемия,карантин,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.