Санкції проти Медведчука, сімох осіб та 19 компаній є законними – МЗС Німеччини

01 березня 2021, 11:25
Власник сторінки
mega.balent@gmail.com
0
33

У Німеччині вважають санкції проти Віктора Медведчука та інших осіб такими, які відповідають національному законодавству та не суперечать міжнародному

Так ситуацію прокоментували в Міністерстві закордонних справ ФРН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Санкції проти Віктора  та ще 7 осіб, а також 19 компаній базуються на злочині стосовно фінансування тероризму, що передбачено українським кримінальним законодавством», - зазначили у відомстві.

Згідно з попередніми даними, які має німецька сторона, «дії українського керівництва базуються на правовій основі, яка принципово не порушує закони та норми ОБСЄ та Ради Європи».

У німецькому МЗС нагадують, що США, серед інших, ввели санкції проти Віктора Медведчука за «підрив безпеки, територіальної цілісності та демократії України» ще в 2014 році.

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти 19 компаній і 8 фізичних осіб, серед яких і народний депутат Віктор Медведчук (ОПЗЖ). Текст відповідного указу, датованого 19 лютого, оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, санкції запроваджені строком на три роки стосовно п'яти громадян Російської Федерації, трьох громадян України та 19 юридичних осіб.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.