Митрополит Онуфрій: 30 років єпископського служіння Богу

08 грудня 2020, 14:44
Власник сторінки
0
14779
Митрополит Онуфрій: 30 років єпископського служіння Богу

Для Блаженнішого Митрополита Онуфрія насиченість життя вимірюється не кількістю подій, важливістю зустрічей з можновладцями, а виключно релігійною складовою.


9 грудня 1990 року архімандрит Онуфрій (Березовський) став єпископом. Вже 30 років він здійснює своє архіпастирське служіння – спочатку як архієрей Чернівецько-Буковинської єпархії, а тепер – як Блаженніший Митрополит Київський і всієї України.

Три десятиліття архієрейського служіння – це багато чи мало? Відповідь на це питання дав сам Блаженніший у присутності співробітників Київської Митрополії, коли ми прийшли привітати його з 30-річчям архіпастирства. «Я прослужив ієромонахом 18 років. Це були найкращі роки мого життя. Після трьох-чотирьох років священницького служіння мені здавалося, що я вже служу пів життя. А 30 років архієрейства пролетіли як одна мить. Служіння священника більше насичено літургічно, а служіння єпископа завантажено адміністративними питаннями». 

У цих словах – весь наш Предстоятель. Для нього насиченість життя вимірюється не кількістю подій, важливістю зустрічей з можновладцями, а виключно релігійною складовою. Він живе по-справжньому тоді, коли служить Літургію, молиться, звершує Таїнства Церкви. Для нього найважливіша подія – це Божественна Літургія, а найважливіша зустріч – це зустріч з Христом. Ці слова зможе підтвердити кожен, хто хоча б раз у своєму житті мав навіть коротке спілкування з нашим Блаженнішим Митрополитом. 

Можливо, саме через свою спрямованість назустріч Спасителю, Блаженніший Владика отримав такий безцінний дар рівного ставлення до всіх людей без виключення. Для Митрополита Онуфрія немає жодного значення соціальний статус, вік, стать чи тим більше матеріальне становище людини. Він кожного сприймає і приймає з однаковим внутрішнім смиренням та любов’ю. Блаженніший вміє завжди знайти потрібні слова. Ще важливішою є його здатність промовити ці слова так, щоб вони торкнулися до глибин серця і душі. Спілкування з Предстоятелем завжди просте, легке і невимушене. Воно надихає завжди пам’ятати слова апостола Павла, який закликає християн «наслідувати віру» своїх наставників (Євр. 13, 7). 

В день 30-річчя архієрейського служіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія побажаємо нашому Предстоятелю подальшого зростання у Богоспілкуванні. А приклад його міцної віри та глибокого смирення нехай стане для усіх вірних чад Української Православної Церкви зміцнюючим і надихаючим на шляху до Царства Небесного.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.