Софія, Віра, Надія та Любов: життя і смерть у Христі

30 вересня 2020, 13:30
Власник сторінки
0
6258
Софія, Віра, Надія та Любов: життя і смерть у Христі

Мученицькі страждання Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії говорять не тільки про силу віри в Бога, але й про справжнє християнське виховання.


Мучениць Віру, Надію, Любов та їх матір Софію шанують у всьому світі. І не тільки тому, що імена цих святих вказують на головні чесноти християнської віри, але й тому, що вони, незважаючи на свій юний вік, показали справжній приклад християнського життя.

Свята Софія була родом з Мілану. Після смерті свого чоловіка вона з трьома доньками переїхала до Риму, де зупинилася у багатої жінки на ім’я Фессамнія. Своїх дітей Софія виховувала у дусі християнського благочестя.

Звістка про те, що у Фессамнії проживає віруюча у Христа сім’я дійшла до імператора Адріана, який, з огляду на юний вік дівчаток був переконаний, що йому вдасться без особливих труднощів спокусити їх з християнського шляху і змусити поклонитися богині Діані. Однак, діти разом з матір’ю не захотіли багатих подарунків від імператора, не злякались його погроз і твердо сповідували, що тільки Христос є істинним Богом.

Тоді Адріан наказав віддати дочок Софії жорстоким тортурам, які діти перенесли з небаченою мужністю. Зрештою, імператор наказав умертвити дівчаток мечем. Вірі тоді було 12 років, Надії - 10, а Любові лише 9. Жорстокий імператор віддав понівечені тіла дочок їх матері Софії. Поховавши з належними почестями своїх дітей, Софія через три дні померла. Мученицькі страждання цих дітей та їхньої матері говорять не тільки про силу віри в Бога, але й про справжнє християнське виховання.

Сьогодні ми живемо у світі, в якому сімейні та християнські цінності все більше нівелюються. Фактично, сім’я втрачає своє значення як осередок виховання підростаючого покоління. Знання про світ, правила поведінки, норми моралі та стосунки з іншими людьми - все це раніше дитина отримувала з вуст батька та матері, а сьогодні ця інформація поступає вже з інших джерел: Інтернету, голівудських фільмів, вулиці. Як результат - втрата ціннісних орієнтирів, процвітаючий егоїзм та скептицизм, моральне та інтелектуальне зубожіння молодих людей.

Розмите уявлення про істину призводить до того, що молодь не знаходить єдиної правильної опори для життя в суспільстві, і тому опирається на агресію, ненависть та злобу.

Саме тому, відроження інституту сімейного виховання є першочерговим завданням для усіх і кожного. Не школа, не соцмережі повинні мати визначальний вплив на наших дітей, а виключно батьки. Звичайно, сімейне виховання передбачає не тільки вербальне ознайомлення дитини з певними цінностями, але й слідування цим цінностям з боку батьків. Іншими словами, найкращий спосіб виховання - це власний приклад. Адже, якби Софія весь час не демонструвала дітям що означає бути християнином, вони ніколи б не віддали своє життя за Христа.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.