Зустріч у Нормандському форматі

09 вересня 2020, 10:02
Власник сторінки
mega.balent@gmail.com
0
33
Зустріч у Нормандському форматі

На зустрічі в Нормандському форматі буде підняте питання про порушення перемир'я на Донбасі та загибель українських воїнів - Кулеба

За розкладом залишається зустріч радників лідерів «Нормандської четвірки», і має обговорити загибель українських військовослужбовців на Донбасі внаслідок порушення перемир'я бойовиками.

Як передає «Цензор нет», з посиланням на «Інтерфакс Україна», про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV у понеділок.

На теперішній час засідання радників залишається за графіком, і Україна готується до неї дуже ретельно. І, звичайно, смерть наших військовослужбовців буде одним з тих питань, які будуть дуже сильно обговорюватися", - сказав Кулеба.

Міністр також зазначив, що в Україні та Росії дві війни – гаряча озброєна і дипломатична.

«У мене склалося сильне враження, що вчора і сьогодні цей крок був зроблений російською збройною війною. Очевидно, що це не даремно, що це відбувається зараз, після початку виборчої кампанії в Україні. І ми розуміємо, що у нас є політичні сили, які в рамках кампанії, будь-які погані новини зі Сходу додає очок. А напередодні засідання радників і міністрів - адже це підвищення швидкості, це зміна атмосфери, і зміна в цілому навіть ті, в першу чергу, питання, які необхідно обговорити. Тому що ми повинні відкотити питання безпеки знову, тому що вони зламані», сказав Кулеба.

За його словами, всі ключові партнери України отримали детальну інформацію про те, що сталося.

«І дуже важливо, щоб ми передавали правду про те, що сталося на Донбасі, про те, хто порушив режим припинення вогню. Але до цих пір не було ніякої реакції. Тим не менш, ми контролюємо його. Я переконаний, що з огляду на чутливість ситуації, вона буде ретельно вивчена в міжнародних столицях, а потім буде зворотний зв'язок. Але хочу підкреслити, що ми абсолютно підтримуємо підтримку міжнародного співтовариства в цій ситуації, яка підтримує нас тим, що припинення вогню має тривати, і ми повинні шукати дипломатичний спосіб врегулювати і деокупувати наші території», – сказав Міністр закордонних справ. Як повідомлялося, на Донбасі в неділю, 6 вересня, під час обстрілу російськими найманців загинув військовослужбовець Збройних Сил України. Також в результаті обстрілу поранений військовослужбовець Збройних Сил України, який усунув наслідки пожежі на позиції підрозділу Об'єднаних Націй.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.