Тепер тут буде Польща!

04 вересня 2020, 09:20
Власник сторінки
0
912

Як голова Житомирської обласної Спілки поляків України українські території «приєднує» до Польщі

Нещодавно натрапив на цікавий відео сюжет польської журналістки телеканалу ТВ-Полонія Гражини Орловської-Сандей, яке вона знімала в с.Сусли Новоград-Волинського району. Польська знімальна група вже не в перше відвідує Житомирську область на запрошення Вікторії Лясковської-Щур для зйомки осіб польського походження, які, на думку іноземців, «плекають» історичну пам'ять про «польські» часи на Житомирщині.

Вже давно відомо, що якщо польський господар платить гроші, В.Лясковській-Щур байдужа національна ідея. З кожним разом, зазначена особа йде все далі і далі… Поширюючи відео сюжет про мешканців с.Сусли в соціальній мережі «Фейсбук» «пані» Вікторія підписала зазначене відео «Польське село Сусли».

Невже таким чином польська сторона від імені окремих представників місцевої полонії в черговий раз намагається обґрунтувати  можливі територіальні та реституційні претензії РП до України?  

Хочеться всім нагадати, що не дивлячись на те, що Україна стала прихистком для багатьох національностей, у нас є гіркий досвід 2014р., який нас навчив, що ніяких польських, німецьких, російських та інших національних населених пунктів, бути не може. Є українські села, де можуть проживати представники різних національностей.

Цікаво, чи відомо правоохоронним органам про «Польське село Сусли» та ставлення Вікторії Анатолівни до територіальної цілісності України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.