Слава гори Почаївської

04 серпня 2020, 20:32
Власник сторінки
0
9596
Слава гори Почаївської

Про чудеса від Почаївської ікони можна писати дуже довго і дуже багато. Свідків чудес, які сталися біля цього образу, - тисячі...


У богослужбовому календарі Православної Церкви є декілька свят, які, на перший погляд, майже непомітні. Вони не мають особливих позначок та правил святкування, не помічені червоним кольором у церковному уставі, тому людині, не знайомій з церковними традиціями, майже нічого не говорять.

Проте, віруючий народ не просто пам’ятає та знає про ці свята, але ще й по-справжньому і з великою любов’ю їх шанує. Нерукотворного Образу Христа Спасителя, собор Архістратига Божого Михаїла, преподобного Агапіта Печерського – всі ці дні особливо шануються серед нашого народу. А найтрепетніші та найтепліші почуття віруючі українці завжди виявляли по відношенню до Божої Матері.

Саме тому, в перелік шанованих та улюблених святинь не могла не потрапити Почаївська ікона Пресвятої Богородиці. Взагалі, будь-яка згадка про Почаївську лавру, – один з найбільших монастирів не тільки України, але й світу, – викликає в серці віруючої людини відчуття присутності у її житті постійного піклування з боку Пречистої Діви Марії.

Лавра – це місце, яке було відмічено безпосередньо Матір’ю Спасителя. Її стопа відбилась на одному з каменів гори, де зараз стоїть величний Божий храм. Щороку сотні тисяч вірян стікаються в стіни цієї обителі під покров Богородиці, щоб отримати розраду, втіху та зцілення від немочів як духовних, так і фізичних. Не залишаються без вшанування і мощі святих подвижників – преподобних Іова та Амфілохія. Перший з них – засновник монастиря, захисник Православ’я, другий - майже наш сучасник, сповідник віри та невтомний трудівник на ниві Христовій.

Разом з тим, особливе місце у житті Лаври, а відтак і в житті віруючих людей, займає Почаївська ікона Богородиці. Кожного дня перед цим чудотворним образом служиться акафіст, і кожного дня віряни мають можливість доторкнутися до нього і відчути, що навіть після свого Успіння Божа Мати не покинула нашу землю, а завжди готова відгукнутись на молитовне прохання того, хто звертається до Неї.

Про чудеса від Почаївської ікони можна писати дуже довго і дуже багато. Люди, які страждають на різні хвороби, сліпі, розслаблені, одержимі злими духами – отримували і продовжують отримувати зцілення та допомогу від ікони Богородиці. Свідків чудес, які сталися біля цього образу, - тисячі.

Проте, найголовніше чудо відбувається дуже часто без свідків та якихось видимих неозброєним оком ознак. Адже, звершується воно в глибині серця і душі. Покаяння та зміна власного життя – ось те необхідне, що має величезне і першочергове значення в очах Божих.
І саме той момент, коли людина приймає рішення відмовитись від гріховного способу існування і жити далі з Богом, є найважливішим та найбільшим чудом, яке звершується біля Почаївської ікони Богородиці. А чудо духовного переродження обов’язково станеться з кожним, хто молитовно звертається до Божої Матері та очікує на відповідь від Неї.
Зі святом Почаївської ікони Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.