Наука в заручниках ЛДНР – без права на свободу!

30 липня 2020, 10:42
Власник сторінки
0
25286

На сьогоднішній день люди, які живуть в псевдореспубліках, вже зрозуміли, що над ними панує неадекватний тоталітаризм

На такі сумні думки мене наштовхують останні події, які відбуваються в навчальних закладах «республік». З початку літа всі представники сфери наук, які працюють в школах, інститутах, коледжах «республіки» і бажають з'їздити на непідконтрольну бойовикам територію України, зобов'язані в письмовій формі подавати відповідний рапорт і отримувати схвалення керівництва. В даному рапорті необхідно вказати дату, адресу місця перебування, мета поїздки і коротко розповісти про свої плани під час відвідування. В іншому випадку, якщо не подати рапорт або «закрити очі», на той факт, що відповідь на виїзд була негативною, варто чекати звільнення або виклику на допит до т.зв. «МГБ» за даним інцидентом. До речі, всі ці відомості керівники навчальних закладів тепер щомісяця подають в «МГБ» для звірки з базами перетинів КПП. Чергова «залізна завіса» у 21 сторіччі?

Від подібного «пресингу» зараз страждають не тільки вчителі, а й взагалі всі «бюджетники». Так, наприклад лікарям, яким взагалі заборонили виїзд в Україну, через брак у бойовиків медичного персоналу в лікарнях і страх втратити останніх кваліфікованих спеціалістів, які не хочуть виживати у Донецьку, а хочуть жити в Україні.

Таким чином, в т.зв. «Л/ДНР» фактично реанімується практика часів СРСР, коли особисте життя громадян повністю контролювалося партією та всесильним КДБ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,Права человека,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.