На лінії вогню

27 липня 2020, 17:27
Власник сторінки
Заступник директора Українського інститута дослідження екстремізму
0
832
На лінії вогню

Порушення, які вже були зафіксовані зранку на лінії зіткнення, вимагають застосування координаційного механізму


Останній мав бути створений останніми домовленостями "для реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК в чинному складі".

Росіяни прогнозовано заявили, що не можуть гарантувати режим припинення вогню, "бо не є стороною переговорів". Їхня риторика прогнозована.

В легальній СЦКК зараз лише Україна. В СЦКК, яка існує в голові Кремля - Україна та представники республік. З таким самим успіхом можна повісити пов'язки СЦКК на дерева в зоні зіткнення і домовлятись з ними. Фактично, немає з ким створювати координаційний механізм реагування на обстріли. Крім - діяти за російськими лекалами і домовлятись з кремлівськими маріонетками.

Про координаційний механізм треба було думати перед тим, як щось проголошувати. Тим більше - це ж не перше перемир'я. Але кого дивує, що у нашій владі "сьогодні дивитись у завтрашній день може не кожен". Головне, - закричати "прорив".

З плюсів - у ООС не замовчували обстріли. Сподіваюсь, що не буде ситуації як перед минулим розведенням. Тоді був прецедент заяви наших військових про обстріли, а потім вони самі себе заперечили. Хоча, - така подача інформації - це не вина військових, а політичний тиск на них (тоді заради розведення, що мало б стати умовою для грудневої нормандської зустрічі).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: донбасс,обстрел
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.