Штрафами пандемію не здолаєш

03 липня 2020, 12:41
Власник сторінки
народний депутат України
0
11
Штрафами пандемію не здолаєш

Кабмін планує штрафувати українців за відмову від носіння масок в закладах та транспорті. Ідею підкинув міністр юстиції Денис Малюска (той самий, який з ногами фотографується на робочому столі).

Фізосіб штрафуватимуть на 170-255 гривень, юросіб – від 3 400 до 5 100 гривень.

З одного боку, заходів безпеки дотримуватися вкрай важливо. Вірус лютує і до кінця не вивчений. Небезпека цілком реальна.

З іншого боку, штрафами пандемію вже точно не здолаєш! Потрібна дуже потужна роз'яснювальна кампанія. Але не така, як у квітні, коли українців спеціально лякали епідемією.

Головний санлікар Віктор Ляшко потім сам зізнався, що закриття парків та скверів з епідеміологічної точки зору було безглуздим. Воно потрібно було тільки, щоб налякати населення. Налякати-налякали. А вийшло, як у притчі про пастуха та вовків. Тепер люди ні в що не вірять.

Тому метод батога тут не працює. Люди самі повинні усвідомлювати небезпеку. Ну кому легше від того, якщо на обличчі людини маска, яку вона тижнями не змінює?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.