Яким принципам навчає римсько-католицький священик Вальдемар Павелець молодь

09 червня 2020, 15:25
Власник сторінки
0
243

Нещодавно до мене звернулися представники римсько-католицької громади м. Житомира з проханням висвітлити ситуацію, що склалася в парафії Божого Милосердя

Римсько-католицької церкви, де душпасторську діяльність здійснює польський священик Вальдемар Павелець.

Зазначений священик РКЦ був переведений до обласного центру після гучних скандалів в смт. Довбиш Баранівського району Житомирської області, які пов’язані з сексуальними втіхами священиків Санктуарію, де В.Павелець був настоятелем. Замість відкликання з ганьбою зазначеного священика в Польщу, керівництво ордену паллотинів вирішило направити його в одну з найбільших римсько-католицьких парафій м. Житомира опікуватися місцевою молоддю.

В нашому місті отець Вальдемар вирішив, що вітчизняна молодь, яка відвідує парафію Божого Милосердя не достатньо шанує польську історію та традиції і вирішив виправити вказану «несправедливість». В.Павелець розпочав проводити роботу з молоддю,  навязуати їй польські ідеї та  розповідати про часи «Великої Польщі», коли українські землі входили до її складу.  Тож не дивно, що вказана «духовна» праця о.Вальдемара з молоддю зіштовхнулась з незадоволенням парафіян.

З появою отця Вальдемара у прихожан парафії Божого Милосердя виникло ряд запитань: чи має моральне право вказаний священик працювати з підростаючим поколінням, чого може їх навчити та чому він  намагається нав’язати їм польський погляд на спірні сторінки українсько-польської історії?

         Більшість парафіян не бачать о.Вальдемара в своїй дружній парафії. Можливо керівництву ордену паллотинів необхідно прислухатися до їхньої думки та перевести його на служіння до Польщі?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.