Страх УПЦ МП перед втратою Києво-Печерської Лаври

21 травня 2020, 14:13
Власник сторінки
0
18

Страх УПЦ МП перед втратою Києво-Печерської Лаври

Нещодавно органи прокуратури України розпочали перевірку договорів з УПЦ МП про оренду нижньої території Києво-Печерської Лаври.

За даними інтернет видання «Духовний Фронт» причиною перевірки може бути петиція щодо передачі Києво-Печерської Лаври у використання Православної церкви України (ПЦУ).

Нагадаємо, що петиція про припинення користування Лаврою УПЦ МП  та передачу її ПЦУ набрала понад 27 тисяч голосів, відтак влада змушена реагувати  і надати суспільству відповідь. Адже Лавра перебуває у державній власності і надана на 50 років оренду УПЦ МП і якщо буде виявлено, що під час передачі Києво-Печерської Лаври в оренду існували порушення, це може стати підставою для перегляду договору.  

Водночас, Російська православна церква (РПЦ) через  УПЦ МП підготувала свою інтернет-петицію (від 27 квітня 2020р. – «Залишити Києво-Печерську Лавру у користуванні Української православної церкви та відхилити петицію                  № 22/092966-еп»), в якій закликала вірян УПЦ в найкоротший час її підтримати.

Як бачимо, поширюючи в Україні т.зв. «русский мир», РПЦ через представників УПЦ МП, протидіє діяльності ПЦУ на міжнародній релігійній арені та підриває авторитет Константинопольського патріархату.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.