УПЦ МП в Україні в опозиції до карантинних заходів

26 березня 2020, 14:51
Власник сторінки
0
19

УПЦ МП в Україні в опозиції до карантинних заходів

Як ми бачимо, у світі шириться пандемія коронавірусу. У зв’язку з цим у різних країнах світу запроваджуються безпрецедентні заходи боротьби з нею. Не винятком є й Україна, де з 12 березня 2020 року введений карантин.

Більшість релігійних організацій із розумінням поставилися до цих рекомендацій. Вони оприлюднили відповідні звернення до своїх вірян, намагалися проводити свої релігійні дійства з урахуванням карантинних обмежень.

Однак не все так просто, оскільки УПЦ МП знову виділилась серед інших.

Незважаючи на те, що очільник УПЦ МП на словах декларував підтримку карантинним заходам, але на практиці це виглядало й виглядає дещо інакше.

Комплекс «антивірусних заходів» представники УПЦ МП почали з Вінниці, де за кілька днів до оголошення карантину, 8 березня, кілька тисяч адептів московського патріархату пройшли хресною ходою заради «торжества православ’я» й подолання коронавірусу.

Та все ж вінницька хода відбулася до офіційного проголошення карантину. Тому формально митрополит Варсанофій нічого не порушував. Однак, уже після того, як були введені карантинні заходи, адепти московського патріархату пробували в окремих містах проводити хресні ходи, наприклад у Рівному. Також, нагадуючи про себе роз’їжджали на авто й кропили свяченою водою вулиці і тротуари.

У цій ситуації знову себе «засвітив» настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь). У записаному відео на ютуб-каналі він, фактично, закликав свою паству ігнорувати запроваджені карантинні обмеження й далі ходити у храми: «Моліться, постуйте, ходіть до храму, причащайте маленьких дітей… Всі поспішайте в храм, читайте Псалтир, Євангеліє, обіймайте одне одного… Ми закликаємо всіх приходити на молитву».

 Словом, який там карантин… Адже, Руська православна церква (РПЦ), яка впливає на діяльність УПЦ МП в Україні, також закликає ігнорувати карантинні заходи.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.