Секта «Відродження» образилась на шоу-мена

13 березня 2020, 18:20
Власник сторінки
0
20

Секта «Відродження» образилась на шоу-мена

Релігійна «секта» «Відродження» створена Володимиром Мунтяном подала на «Телебачення Торонто» до суду за сюжет з Майклом Щуром.

Зазначається, що «Відродження» вимагає спростувати інформацію, яка була представлена в сюжеті шоу з Майклом Щуром. Засновник «Відродження» Володимир Мунтян вважає, що ведучий програми принизив честь та гідність релігійної організації і заперечує, що йому належить автомобіль Ferrari, про який згадує ведучий шоу.

Спростувати вимагають такі фрази: «Мунтян може засушити не тільки пухлину, а все - від біполярного розладу до енурезу», «Володимир Мунтян — пастор гомеопат» та про те, що він «годує свою паству нісенітницями».

Креативний продюсер шоу називає позов «смішним» через вимогу спростувати оціночні судження та жарти.

«Відродження» вимагає спростувати інформацію, яка була представлена в сюжеті шоу з Майклом Щуром

Варто уточнити, що українська релігійна організація, заснована Володимиром Мунтяном у 1997 році, є частково забороненою, зокрема у Львові. «Відродження» налічує 320 філій в Україні, Росії та Білорусі. Організація займається такими специфічними ритуалами, як екзорцизм, вигнання диявола, зняття родового прокляття, лікування раку і ДЦП за допомогою молитов тощо.

Вказані події прозаїчно висвітлюють цілі творців ВДЦ «Відродження» та Мунтяна, а саме здобуття фінансового чи матеріального зиску для творців чи для кола обраних осіб за рахунок решти членів групи.

Члени «Відродження»  мають в обов’язковому порядку сплачувати 10% від своїх заробітків, оплачувати участь у реколекціях, а також здавати пожертви  тощо. І це,  наголошую,  не для потреб Церкви,  а до фонду громади на чолі з Мунтяном.

Отже, як говорить народне прислів’я» «На злодію і шапка горить», - коли хтось справедливо та чесно висвітлює злочинну діяльність Мунтяна – то одразу натикається на лаву наклепу, багна і судових позовів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.