Коли УПЦ розірве контакти з Кримською єпархією?

24 квітня 2020, 08:51
Власник сторінки
0
24

Коли УПЦ розірве контакти з Кримською єпархією?

Нещодавно перед Воскресінням Господнім митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, який є членом синоду Української праволаславної церкви Московського патріархату, під час проведення святкової літургії у соборі Олександра Невського, що в окупованому Сімферополі, зачитав «Огласительне слово на Великдень святителя Іоанна Златоуста» і пасхальне послання Святішого патріарха Кирила. Митрополит Лазар, також, прийняв благодатний вогонь, який до окупованого Криму дістався через Москву.

Примітно і те, що на сайті Кримської єпархії УПЦ тепер жодним словом не зазначено, що вона є частиною Української православної церкви, яку очолює митрополит Онуфрій. У вкладці «банківські реквізити» на сайті єпархії зазначено, що вона зареєстрована як православна релігійна організація «Сімферопольська і Кримська єпархія».

Крім того, у телесюжетах кримських телеканалів, підконтрольнихокупаційній владі, також не зазначається, до якої церкви належитьсімферопольська і Кримьмка єпархія. Це при тому, що церква Московського патріархату в Україні у суді намагається відстояти назву «Українська православна церква». При цьому, її архієреї наполягають на тому, що церква, яка є частиною Російської православної церкви і має центр у країні-агресорі має називатися «УПЦ», а не РПЦ в Україні.

Водночас, Кримська єпархія УПЦ поступово відходить від УПЦ МП та продовжує активні дії з укріплення зв’язків з РПЦ та із спецслужбами Російської Федерації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.