Бізнес підставляє плече

27 березня 2020, 12:27
Власник сторінки
народний депутат України
0
15
Бізнес підставляє плече

Сьогодні і влада, і бізнес націлені на єдиний результат – якомога швидше зупинити епідемію і повернутися до звичного ритму життя.

Володимир Зеленський мав рацію, коли запросив представників великого бізнесу до боротьби з коронавирусом. Ефективність такої співпраці доводить робота регіональних штабів з протидії вірусу на Луганщині та Донеччині. Рушійною силою протистояння епідемії є очільники місцевих ОДА Сергій Гайдай та Павло Кириленко. Вони скеровують у направку протидії інфекції, а бізнес підставляє плече.

Що вже зроблено на Луганщині?

  • Область отримала 1728 ПЛР, п’ять тисяч експрес-тестів, респіратори та захисні костюми;
  • На базі вірусологічної лабораторії Луганського обласного лабораторного центру тестування на коронавірус незабаром здійснюватиметься методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-дослідження). Матеріали вже не відправлятимуть до Києва, що значно пришвидшить отримання результатів;
  • Благодійний фонд Ріната Ахметова скерував кошти на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Нестача апаратів ШВЛ є величезною проблемою для Донбасу та всієї України.
  • Опорні лікарні Луганської області вже отримали грошову допомогу від благодійників. На сьогодні перераховано майже два мільйони гривень;
  • Додатково з обласного бюджету виділено по 100 тисяч гривень кожному району та по 200 тисяч гривень містам обласного значення. Ці кошти підуть на закупівлю експрес-тестів та додаткової партії одноразових захисних костюмів. Ще 200 тисяч гривень направлено на придбання засобів індивідуального захисту для бригад швидкої допомоги;
  • Перші експрес-тести на COVID-19, захисні костюми та медичні респіратори, що надійшли до Луганщини як гуманітарна допомога, отримала Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня;
  • Ще 14 лікарень області отримають від 100 до 300 експрес-тестів та засоби індивідуального захисту, відповідно до прогнозного навантаження.
  • Члени регіонального штабу вже обстежили Льодовий палац та приміщення тенісних кортів у Сєвєродонецьку щодо можливості розгортання додаткових приміщень для обсервації або мобільних госпіталів.

Сьогодні і влада, і бізнес націлені на єдиний результат – якомога швидше зупинити епідемію і повернутися до звичного ритму життя. І Сергій Гайдай на Луганщині, і Павло Кириленко на Донеччині продемонстрували, як за відносно невеликий проміжок часу налагодити ефективну співпрацю з соціально-відповідальним бізнесом і досягти відчутного результату.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.