Зеленський завершує стратегію миру Порошенка

13 березня 2020, 18:57
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
61
Зеленський завершує стратегію миру Порошенка

Другий день поспіль в ЗМІ активно обговорюють «побиття» Сивохо, котрий намагався презентувати Національну платформу примирення. Презентацію нібито зірвали а нібито Сивохо її і презентував.

Національну платформу примирення і єдності, яку підготував ЗАСТУПНИК секретаря РНБО Сергій Сивохо, таки презентували 12 березня. Так, так. 24 Канал НАЗВАВ Сивохо, як заступника (Сивохо не заступник, він радник Данілова – примітка моя. І це дуже важливо).

Втім секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов засудив інцидент, під час якого штовхнули його радника Сергія Сивоху. При цьому Данілов заявив, що Сивохо не уповноважений представляти позицію відомства.

Сам Сивохо у себе на сторінці в ФБ написав, що «у презентації взяли участь журналісти, конфліктологи, працівники Офісу Президента і нового Міністерства реінтеграції окупованих територій». Якось не корелюються слова Олексія Данілова й самого Сивохо, щодо офіційності заходу.

І тут звісно виникає запитання: а кому цей шум і скандал потрібен? Для чого штовхнули в спину Сивохо і для чого усі присутні на презентації учасники влаштували цей реально цирк, який так активно підхопили усі ЗМІ?

Відповідь в моєму розумінні криється в документі, котрий опублікували сьогодні в Дзеркалі тижня.

Національна платформа примирення від Сивохо це лише прикриття створення в Мінську Консультативної ради, котра має формалізувати факт ПРЯМИХ ПЕРЕГОВОРІВ З БОЙОВИКАМИ (яких назвали представниками ОРДЛО). Це те, чого так довго домагається Росія.

Це означає безумовне виконання Мінських угод:

- офіційне визнання внутрішнього громадянського конфлікту;

- закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції (як саме поки що не зрозуміло, проект змін в Конституцію відкликаний президентом), а далі чекаймо ланцюгову реакцію по інших областях;

- Криму в цій історії не має і не буде;

- новий кордон України по лінії розмежування;

- ну і вибори в ОРДЛО. Усі вибори!

Усе вище перелічене не нове. Цю стратегію підписав Леонід Кучма ще в 2015 році в Мінську за дорученням Петра Порошенка. Зеленський просто її завершує.

P.S. Маємо нові реалії новітньої історії України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Ермак,Валерій Клочок,минские договоренности
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.