Делегація УПЦ підтримала політику «русского мира» в Чорногорії

05 березня 2020, 17:55
Власник сторінки
0
32
Делегація УПЦ підтримала політику «русского мира» в Чорногорії

Делегація УПЦ підтримала політику «русского мира» в Чорногорії

Нещодавно 28 лютого 2020 року очільник УПЦ митрополит Онуфрій разом із високопоставленими архієреями УПЦ (митрополит Антоній (Паканич), митрополит Павло (Лебідь), митрополит Климент (Вечеря) та єпископ Віктор (Коцаба) з метою впровадження політики «русского мира» в Європі відвідали Чорногорію.

Під час відвідування Цетінського монастиря митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій нагородив митрополита Онуфрія орденом святого          Петра ІІ Негоша Ловчанського Тайнозрітеля за заслуги щодо захисту православної віри!

 Цікаво? Від кого глава УПЦ захищає православну віру? Може від монголо-татарської навали чи від ісламської експансії?

Ні! Адже релігійна ситуація в православ’ї кардинально змінилася. На даний час, мова йде не про захист, а про фінансове збагачення та вплив на свідомість православних віруючих, які поряд з етнічною ідентичністю прагнуть до релігійної незалежності від спецслужб РФ, також від керівництва Руської православної церкви (РПЦ), яке прямо залежне від державної політики РФ.

Тому не дивно, що православне населення Чорногорії, як і православне населення України, прагне до релігійної незалежності від сусідської Сербської православної церкви. За визначенням чорногорського президента Міло Джукановича, Сербська православна церква в Чорногорії «сприймає чорногорську національну ідентичність як неіснуючу, вважає, що чорногорців не існує як нації, що не існує Чорногорської православної церкви, немає чорногорської ідентичності, що незалежна Чорногорія є тимчасовим творенням».

Знайома ситуація  чи не так?

Адже, за задумом РПЦ та спецслужб РФ, активна підтримки УПЦ та СПЦ на міжнародній релігійній арені підриватиме авторитет Константинопольського патріархату, поширюючи в Україні та Чорногорії т.зв. «русский мир» та вигідну їм «релігійну смиренність»!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.