Відновлюємо справедливість

04 березня 2020, 12:02
Власник сторінки
народний депутат України
0
29
Відновлюємо справедливість

Конституційний суд України дійшов висновку, що будь-яке обмеження або скасування пільг для ветеранів війни без рівноцінної їх заміни чи компенсації є порушенням.

Тиждень тому Конституційний суд ухвалив рішення, яким захистив соціальні права ветеранів війни.

Рішення виносилося за конституційним поданням 46 народних депутатів з приводу конституційності окремого положення п. 26 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу.

Суд визнав неконституційним цей пункт у частині, яка передбачає, що норми і положення статей 12, 13, 14, 15 і 16 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" застосовуються в порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного та місцевого бюджетів і бюджетів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Цими положеннями передбачено пільги учасникам бойових дій і особам, які до них прирівняні, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, особам, на яких поширюється дія закону, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

КC дійшов висновку, що будь-яке обмеження або скасування пільг для ветеранів війни без рівноцінної їх заміни чи компенсації є порушенням. Інакше кажучи, держава не має жодного права відмовлятися від виконання обов’язків щодо захисників Вітчизни та обмежувати пільги ветеранам.

Чудова новина, чи не так?

Наступний крок – внести зміни до Бюджетного кодексу на виконання рішення Конституційного суду. Відповідний проєкт закону ми учора зареєстрували в парламенті разом із Вадимом Новинським, Дмитром Шпеновим, Мусою Магомедовим, Сергієм Магерою та Дмитром Шенцевим.

Сподіваюся, що найближчим часом ми владнуємо усі законодавчі неузгодженості та нарешті відновимо справедливість.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.