Шокова терапія для гірників та теплоенергетиків скасовується

26 лютого 2020, 21:21
Власник сторінки
народний депутат України
0
274
Шокова терапія для гірників та теплоенергетиків скасовується

Головний принцип майбутньої трансформації – жодне підприємство не буде закрите, допоки його працівники не отримують нової безпечної роботи з гідною оплатою.

Президент України Володимир Зеленський дослухався до ініціатив щодо м’якої трансформації вугільних регіонів. Шокова терапія для гірників та теплоенергетиків скасовується!

Під час Всеукраїнської наради працівників вугільної галузі Президент доручив Кабміну створити спеціальний координаційний центр, що відповідатиме за реформування вугільної галузі та розробити національну програму справедливої трансформації вугільних регіонів.

Дуже тішить, адже це – одна з ключових вимог однойменного міжфракційного депутатського об’єднання, яке торік створене в парламенті за моєю ініціативою. Приємно, що до нас дослухалися.

Головний принцип майбутньої трансформації – жодне підприємство не буде закрите, допоки його працівники не отримують нової безпечної роботи з гідною оплатою. Для цього треба залучати інвестиції. А це, в свою чергу, реанімує питання щодо створення привабливого інвестклімату. Також стоїть завдання дійти енергетичного балансу і зрозуміти, скільки ж насправді Україні треба вугілля.

Не оминув глава держави й питання імпорту електроенергії з РФ. Його необхідно припинити. Відтепер в пріоритеті – саме українські шахтарі й українська теплова генерація. Про жоден імпорт з країн, які обмежують доступ України до своїх ринків, не може бути й мови. Єдиний можливий предмет для обговорення – купівля окремого виду вугілля, яке не видобувається на підконтрольній Україні території. Це надзвичайно актуально для міста Щастя, де розташована Луганська ТЕС, що працює на антрациті.

Глава держави також доручив уряду упродовж двох місяців ліквідувати заборгованість по зарплаті перед гірниками! А це – на хвилинку – один мільярд сто мільйонів гривень! Окремо наголосив – якщо його прохання не виконають, сам уряд залишиться без зарплати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.