Від коронавірусу нас врятує «стартап Терпимості»

21 лютого 2020, 21:37
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
35
Від коронавірусу нас врятує «стартап Терпимості»

За скандалами з корона вірусом навіть дата 20 лютого – День Героїв Небесної сотні відійшла на другий план в інформпросторі. Українці пересварилися вкотре між собою та з владою.

Ми виглядаємо на увесь світ, як нація, що нездатна усвідомити страшні реалії сучасності, а, відтак, і нездатна боротися з ними.

Нація – це і влада і її народ.

Бо влада не впоралася з банально простим завданням розробки плану заходів та його реалізації в умовах нових викликів (поширення корона вірусу).

Єдина причина – це недовіра до влади. Відчуття, що тобі усі брешуть. Бо коли обіцяють одне а роблять інше, а частіше НІЧОГО не роблять, то це точно ніяк не співвідноситься з правдою.

Вчора в ефірі програми «Зворотній відлік» Роман Колесник – фахівець відділу інфекційного контролю Центру громадського здоров’я МОЗ не зміг відповісти на запитання, стосовно оснащеності й забезпечення медичних закладів необхідним обладнанням та ліками (не для боротьби з корона вірусом, просто про наявність стандартного забезпечення). Він не зміг дати відповіді, бо МОЗ не володіє такою інформацію. «За це відповідальні місцеві органи влади», - сказав він.

І коли закидають на «ефективність» медичної реформи, то які ще підтвердження нам потрібні? Які ще правдиві дані мають прозвучати від МОЗ в доцільності її, цієї реформи?

Чого іншого тоді можна було очікувати вчора в Нижніх Санжарах, чого іншого очікувати від Тернопільської облради, котра назвала геноцидом можливість розміщення громадян з Уханя в регіоні. Список можна продовжувати.

Хоча, який сенс його продовжувати…

Натомість сьогодні президент презентував стартап «терпимості» для світу. Світ навряд чи буде розробляти щось подібне. А нас будуть вчити бути терпимими до бездіяльності влади, мабуть.

Для довідки: Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» — це заклад охорони здоров’я, що відповідає за збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку, групову та популяційну профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями та стратегічне управління у сфері громадського здоров’я.

Політичний та економічний експерт

Валерій КлочокИсточник: 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: стартап,Коронавирус,Валерій Клочок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.