Реформа децентралізації: без права на помилку

21 лютого 2020, 18:51
Власник сторінки
народний депутат України
0
21
Реформа децентралізації: без права на помилку

Варто не тільки врахувати принципи Європейської хартії місцевого самоврядування, але й почути думку громад

У Верховній Раді анонсували публічне обговорення змін до Конституції в питанні децентралізації. На все про все – тиждень. Вважаю, що цього часу недостатньо. Питання надто серйозне і до його розгляду необхідно поставитися вкрай виважено та змістовно.

Варто не тільки врахувати принципи Європейської хартії місцевого самоврядування, але й почути думку громад. При опрацюванні остаточного тексту проєкту змін до Основного Закону вкрай важливо залучити представників Асоціації міст України.

До речі, асоціація вже напрацювала пропозиції до законопроєкту з урахуванням позиції громад. Адже саме на ОТГ лежить відповідальність за надання якісних послуг та створення гідних умов життя для громадян.

Від того, наскільки якісною та виваженою буде остаточна версія змін до Конституції, залежить майбутнє усієї держави. Ми не маємо права на жодну помилку.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.