Глава УПЦ митрополит Онуфрій продовжує підтримку політики «русского мира»

20 лютого 2020, 17:11
Власник сторінки
0
69

Глава УПЦ митрополит Онуфрій продовжує підтримку політики «русского мира»

Очільник УПЦ митрополит Онуфрій продовжує впроваджувати політику «русского мира» не тільки серед населення України, але й серед жителів Європейських країн, зокрема Чорногорії.

Так, 29 лютому 2020 року митрополит Онуфрій візьме участь в урочистих заходах на честь Сімеона Мироточивого в м. Подгориці, столиці Чорногорії.

Поряд з основною метою перебування, насправді проглядається підтримка УПЦ Сербської православної церкви в боротьбі проти автокефалії церкви Чорногорії.

Як всім нам відомо, на даний час Московський і Сербський патріархати разом  борються за «русский мир» проти автокефалій в Україні, Чорногорії та Македонії.

Нагадаємо, що 30 січня 2020 року делегація УПЦ на чолі з головою Представництва УПЦ при міжнародних організаціях  єпископом Баришівським Віктором Коцабою вже зустрічалась в м. Белграді з предстоятелем СПЦ Іринеєм, де було обговорено позицію двох церков по відношенню до автокефального релігійного руху в Україні та Чорногорії.

Як бачимо, спостерігається цікава взаємодія двох церков, керована з Кремля, адже ще 23 травня 2018 року СПЦ підтримала УПЦ, що було висвітлено на офіційному сайті відділу зовнішніх церковних відносин РПЦ, де було опубліковано цитату Сербського патріарха: «Усякий, хто допомагає українським розкольникам, це ворог не тільки Російської церкви і «руського міра», але також і всіх православних слов’янських народів і всього православного світу». 

Таким чином, спецслужби та керівництво Російської Федерації продовжує підтримувати чужі для України та Чорногорії церкви, через яких вони здійснюють вплив на свідомість їх громадян!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.