Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій реалізовує релігійну політику РФ

12 лютого 2020, 11:46
Власник сторінки
0
24

Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій продовжує реалізовувати релігійну політику РФ в Україні

Із зміною влади в Україні очільник УПЦ митрополит Онуфрій продовжує безперешкодно їздити в РФ, де відвідує свого «васала» патріарха Кирила в м. Москві.

Так, у лютому 2020 року на святкування 11 – річниці інтронізації московського патріарха Кирила, спільно із митрополитом Онуфрієм в РФ прибули ряд інших архієреїв УПЦ: митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан (постійно перебуває у в «ЛНР»), митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеймон.

 Як бачимо, ситуація в Україні не змінюється, оскільки Росія продовжує наступати як у політичному, так і у духовному напрямку. Про що свідчить черговий візит митрополита Онуфрія в центр управління (РФ).

Участь в інтронізації та у синоді РПЦ архієреїв УПЦ вкотре підтверджує приналежність до РПЦ, хоча керівництво УПЦ вперто доказує, що центр їх управління знаходиться у Києві і сподіваються на скасування прийнятих змін до законодавства України в Конституційному суді, засідання якого проходить цими днями.

Тим самим, УПЦ гальмує і відверто сподівається на скасування закону України від 17.01.2019 р. №2673 – VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій зі статусом юридичної особи» (про зміну парафіями юрисдикції) та Закону України від 20.12.2018 № 2662 – VIII «Про внесення зміни до статті 12  Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації (об’єднання) керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

УПЦ незважаючи на канонічну підпорядкованість до РПЦ продовжує саботувати зміну назви, називаючи себе українською церквою, яка нібито молиться проти агресора, за Україну!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.