Крути – бій за майбутнє України

29 січня 2020, 11:42
Власник сторінки
0
21

Крути – бій за майбутнє України

Бій під Крутами - пам’ятна але трагічна дата, що відбувся 29 січня 1918 року. Цей подвиг є прикладом героїчної самопожертви та незламної боротьби між загоном із київських курсантів і козаків з радянським військом, що вело наступ на Київ. Різними міфами та легендами обріс цей епізод в історії України, але не дивлячись на поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу у російсько-українській війні, що розпочалася в грудні 1917 року і завершилася у квітні 1918-го.

        З історичної точки зору це була надзвичайно важлива подія, бо у той час уряд Української Народної Республіки проводив переговори з представниками урядів Німеччини, Австро-Угорщини, Болгарії та  Туреччини. Результатом цих перемовин стало підписання Берестейського мирного договору - першого договору, який по суті визнав УНР самостійною державою та суб’єктом міжнародних відносин.

Дуже схожі процеси на ті, що відбуваються зараз, коли Москва будь-якою ціною намагається зберегти вплив на всі сфери життєдіяльності нашої незалежної країни.

З нагоди річниці зазначеної події та з метою збереження в умовах «гібридної війни» історичної правди, донесення її до сучасного та наступних поколінь, 29 січня 2020 року о 14:00 у приміщенні Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки (вул. Воскресенська, буд. 23) пройде книжкова виставка до Дня пам’яті Героїв Крут.

У реаліях сьогодення ми маємо поважати патріотичну спадщину наших предків та ніколи не забувати їх героїчні вчинки у боротьбі за незалежність України, яку ми, як вони виборюємо у різні історичні періоди. Пам'ять про їх подвиг буде назавжди у наших серцях!

Запрошуються небайдужі гості та мешканці міста!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.