РПЦ та УПЦ МП втрачає «друзів» через імперську політику Російської Федерації

16 січня 2020, 09:01
Власник сторінки
0
51

РПЦ та УПЦ МП втрачає «друзів» через імперську політику Російської Федерації

Нещодавно патріарх Грузинської православної церкви Ілля ІІ в своєму новорічному виступі напряму звернувся до президента РФ Володимира Путіна і закликав його припинити окупацію Абхазії та Цхінвальського регіону (т.зв. «Південної Осетії»).

Очевидно, що питання окупованих Росією територій і стане основним у відносинах між Грузинською Православною церквою та руською православною церквою, і можливо, стане одним із факторів впливу на визнання Православної церкви України.

Водночас, очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій за 5 років війни жодного разу не звертався із заявами до керівництва РПЦ та російської влади щодо припинення війни, зупинення постачання військової техніки в ОРДЛО чи повернення АР Крим Україні.

Як бачимо інші помісні церкви починають поступово знімати т.зв. «вуаль» нав’язану РПЦ та спецслужбами РФ і у разі, визнання грузинською церквою ПЦУ, вказане вкотре похитне позиції патріарха Кирила у світовому православ’ї.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.