Як УПЦ Московського патріархату в Україні співпрацює з країною агресором у Криму

11 грудня 2019, 12:12
Власник сторінки
0
31

Як Українська православна церква Московського патріархату в Україні співпрацює з країною агресором у Криму

Останнім часом активно піднімається питання щодо перейменування Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Руську православну церкву в Україні (РПЦ в Україні) і недарма. Адже УПЦ не здійснює кроків на зближення ні з українською владою, ні з українським народом, а принципово укріпляє зв’язки з Російською Федерацією.

В підтвердження вказаного, редакція газети «Кримська світлиця» отримала скан-копію угоди («соглашение о сотрудничестве и взаимодействии») між командувачем Чорноморського флоту РФ і митрополитом Сімферопольським і Кримським Лазарем (Швецем) від 2 квітня 2015 року, в якій відсутня приналежність Кримської єпархії до УПЦ, а іменується як Кримська єпархія Московського патріархату, яка діє на основі «Положения о Епархиях Русской православной церкви».

М’яко кажучи, дивно спостерігати, як священники нібито української церкви заповзято освячують російську військову техніку і благословляють військовослужбовців сусідньої країни на «ратні подвиги».

Водночас, з метою укріплення зв’язків з країною агресором очільником Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Онуфрієм (Березовським) за лобіювання митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря (Швеця) 8 грудня 2019 року в Свято-Миколаївському соборі м. Ніжин Чернігівської області відбулась церемонія рукоположення на єпископа, вікарія Сімферопольської єпархії УПЦ архімандрита Калініка (Чернишов Костянтин Валерійович, 22.06.19977 р.н.), який під час анексії Криму активно проводив антиукраїнську агітацію і розмістив склад зброї для «самооборони Криму» на території храму Святого пророка Іоана хрестителя в с.Уютне. Як наслідок, 3 травня 2014 року в Євпаторії архімандрита Калініка (Чернишова) нагороджено грамотою «за активну участь і особисту мужність» та медаллю «За захист Криму».

Вказане ще раз підтверджує, що керівництво УПЦ МП є т.зв. «васалом» РПЦ і скільки б воно не говорило, що центр їх управління знаходиться у Києві, сподіваючись на скасування прийнятих змін до законодавства України про перейменування релігійних організацій, Київська митрополія УПЦ завжди перебуватиме у підпорядкуванні московського патріарха та Росії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.