Наша перемога - Господь

06 грудня 2019, 08:29
Власник сторінки
0
3680
Наша перемога - Господь

У біблійній та світській історії можна знайти багато прикладів того, як слабкі з вигляду люди перемагали тих, хто виглядав сильними.

Сьогодні Українська Православна Церква відзначає день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського. 
Олександр був другим сином переяславського, а пізніше - київського князя Ярослава Всеволодовича. Вже у досить юному віці батько посадив Олександра на княжий престол у Новгороді, а в 1249 році він став великим князем київським. 

Князь Олександр був видатним полководцем та державним діячем свого часу. Але, найголовніше - він був справжнім християнином, який, незаважаючи на високу посаду, завжди прагнув до Царства Небесного. 

В Україні у день пам’яті святого князя Олександра Невського вшановуються захисники Вітчизни, а саме – Збройні сили України. Разом з цим, ми завжди повинні пам’ятати, що головним захистом для християнина є не сила зброї. 

У біблійній та світській історії можна знайти багато прикладів того, як слабкі з вигляду люди перемагали тих, хто виглядав сильними. Так, зовсім юний Давид переміг грізного воїна Голіафа, а невеличка армія Гедеона - величезне військо мадіанітян. І у першому, і у другому випадку перемога була отримана силою Божою, а не силою зброї. 

Саме тому, для християнина бути захисником своєї Батьківщини – значить бути з Богом. Виконання заповідей Божих, участь у Таїнствах Церкви, постійне духовне самовдосконалення, бажання бути кращим та уникати гріховного способу життя - ось найкращий наш захист. Більше того, під час Таїнства Хрещення священик називає охрещуваного «воїном Христовим». Саме тому, християнин – завжди на війні. Правда, наша війна, за словом апостола Павла, ведеться «не проти плоті і крові, а проти духів злоби піднебесної» (Еф. 6, 12). І можна впевнено констатувати, що саме ця війна - найважча, а перемога в ній - найжаданіша та найславніша. 

Християнин, який веде боротьбу з гріхом – ось справжній захисник своєї сім’ї та свого народу. Адже, через битву зі злом у самому собі він отримує допомогу від Бога і захист від ворогів зовнішніх. 

Тому, вшановуючи сьогодні день пам’яті благовірного князя Олександра, та святкуючи день Збройних сил України, будемо пам’ятати про те, що «кожен, народжений від Бога, перемагає світ; і це є перемога, яка перемогла світ – віра наша», тому що тільки «той перемагає світ, хто вірує, що Іісус - є Син Божий» (1 Ін. 5, 4).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.