БОЙЛЕР ZANUSSI – БУДЬ-ЯКІ ПРОБЛЕМИ ЗА ВАШІ КОШТИ!

10 жовтня 2019, 16:30
Власник сторінки
Руководитель издательского дома «BUSINESS КОМПАНЬОН»,зам.председателя ГО «Українська організація захисту споживачів послуг»
0
48
БОЙЛЕР ZANUSSI – БУДЬ-ЯКІ ПРОБЛЕМИ ЗА ВАШІ КОШТИ!

Дорогі друзі, до нашої організації щоденно приходить безліч звернень громадян, і ми кожному намагаємось допомогти, надати алгоритм дій та експертну юридичну консультацію

Дорогі друзі, до нашої організації щоденно приходить безліч звернень громадян, і ми кожному намагаємось допомогти, надати алгоритм дій та експертну юридичну консультацію. Найбільш кричущі випадки ми завжди надаємо розголосу – і сьогодні до нас надійшло саме таке звернення. Один із членів Асоціації близько року тому придбав бойлер фірми ZANUSSI. Гарантія на товар була на 3 роки, але нещодавно пристрій протік. Споживач, звичайно ж, одразу почав діяти, – у документі про експлуатацію він знайшов контакти продавця (інтернет-магазина) та посилання на офіційний сайт ZANUSSI. На сайті було вказано телефон гарячої лінії, по якій в буквальному сенсі «відморозилися» - представники компанії сказали, що дана проблема – не їх парафія, «телефонуйте продавцеві». Той взагалі виявився інтернет-магазином, який давно закрився! Після доби ретельних пошуків вдалося знайти телефон сервісного центру догарантійного обслуговування. Але там так само відправили споживача «шукати вітра в полі» -- сказали, що не їх центр встановлював бойлер, значить, це не їхні проблеми, «телефонуйте на гарячу лінію ZANUSSI». Ось таке замкнене коло!

Інший споживач на хвилі обурення повідав ще одну прекрасну історію – його бойлер ZANUSSI з гарантією на 8 років згорів через два місяці! Чоловік, так само, як і перший, вирішив звернутися до сервісного центру ZANUSSI з запитаннями, як вчинити далі. Але навіть просто знайти сервісний відділ, який займається гарантійним ремонтом, виявилося справжнім випробуванням на мужність! Інтернет-магазин Розетка (де споживач придбав горезвісний бойлер) переадресував його до офіційного представника Zanussi (Elextrolux). Ця ж структура повідомила, що ніякі бойлери вони взагалі не поставляють в Україну! З «боєм» та втратами нервів споживач знайшов телефон компанії-імпортера, зателефонував туди, проте йому продиктували телефон компанії, яка нібито займається сервісом…

Врешті-решт, громадянин, нарешті, зміг поспілкуватися з формально відповідальним за неякісний товар працівником. Але таку розмову було важко назвати приємною – за словами менеджера сервісу, гарантія на кілька років діє лише за умови щорічного сервісного обслуговування. Теж саме начебто стосується і гарантії на бак.  До слова -- в інструкції користувача до даного бойлера немає обов'язкової вимоги щорічно проводити техогляд; там чітко бачимо фразу «для забезпечення тривалого терміну служби водонагрівача, рекомендується через рік, після введення в експлуатацію, провести технічне обслуговування». Читаємо уважно – це рекомендація, а не жорстка вимога; значить, через відсутність техогляду скасовувати гарантійний термін – незаконно!

До речі, гіркий досвід інших наших членів Асоціації так само доводить: навіть той бойлер, який щорічно проходив ТО, може не підлягати гарантії – якщо він обслуговувався не сертифікованими інженерами ZANUSSI. До речі, в гарантійному сервіс-центрі можна дізнатись і про те, що чекати майстра від ZANUSSI можна до 40 днів . Тобто, більше місяця споживач буде позбавлений гарячої води та права на якісний товар – адже, за регулярної відсутності «жеківської» гарячої води, митися «у тазиках» ще те задоволення!

Проте, існує вельми «цікава» альтернатива. Якщо громадянин не готовий чекати майстра 40 днів, може замовити платного. Проте, треба враховувати, що ціна самого ремонту -- 1000 грн, термостата -- 600 грн. Тобто, можна витратити великі гроші за те, що вам і так за законом має бути надано – за ремонт неякісної техніки. Взагалі ж, відремонтувати бойлер ZANUSSI по гарантії – це майже гостросюжетний фільм під назвою «Місія нездійсненна». Адже робітники компанії, окрім обов'язкового платного технічного обслуговування, зможуть вказати вам на жорстку воду, перепади напруги або тиску води – і через це відмовитися ремонтувати товар.

Якщо вірити відгукам споживачів в інтернеті, бойлери ZANUSSI працюють від трьох місяців до 2х років. І це при тому, що ціна на такі бойлери може доходити до 10, а то і 15 тисяч. Запитання – чи варто українцям віддавати такі гроші за неякісну продукцію ZANUSSI, за свої ж нерви і додаткові проблеми в господарстві?

Отже, повертаючись до кейсу нашого передплатника – експерти Асоціації порадили йому звернутися із заявою до Укрпродспоживслужби. Якщо звідти не буде відповіді, або вона виявиться абстрактною «відпискою» – ми разом із громадянином почнемо збирати документи в суд. Цей спосіб в даному випадку – найбільш дієвий!

  с ув.зам.Председателя «Українська організація захисту споживачів послуг» И.Бразовский

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.