Громадянське суспільство України, яке стало єдиним волонтерським рухом

27 вересня 2019, 16:32
Власник сторінки
Преподаватель
0
1060

Само по собі громадянське суспільство являє собою систему незалежних від влади суспільних інститутів, що функціонують на демократичних засадах та вступають з владою

...у економічні, соціальні, культурні, духовні, правові і політичні відносини.

У цілому, складова суспільства несе в собі величезну роль, яку відіграє громадський сектор, який представлений саме волонтерським рухом. Адже, як завжди кризовий стан завжди приводить до виникнення нових ідей, активізації певних не надто помітних неприбуткових організацій, а також вихід на поверхню всіх латентних проблем, які вже довгий час крились глибоко в соціальній структурі, несформованого українського суспільства. Тому, саме волонтерський рух в Україні на даний момент пробудив націю та, точніше кажучи, став індикатором кардинальних трансформацій в соці­альній структурі українського суспільства.

Волонтерська діяльність втілює в собі найшляхетніші прагнення людства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей.

Протягом останніх 5 років нашу державу спіткала необхідність захищатися від зовнішнього та внутрішнього ворога. Зовнішнім ворогом нашої держави є Російська Федерація, яка, дочекавшись ослаблення уваги українського суспільства під час Революції Гідності, підступно анексувала Кримський півострів та почала активно фінансувати бандитські і сепаратистські угрупування на Сході України. Щодо внутрішнього ворога, то ним, безперечно, є людська байдужість до біди ближнього.

На даний час, важливо для себе зрозуміти, що в реаліях соціальної нестабільності українського суспільства потреба в добровольчій праці загострила.

Завдяки спільним зусиллям керівництва нашої держави, волонтерських та громадських організацій, нам вдалося відродити армію, яка була ослаблена антиукраїнською політикою Януковича під впливом Кремля. Нам вдається дбати, як про бійців АТО, які воюють, так і про поранених, а також про сім’ї загиблих українських воїнів. За цей короткий проміжок часу нам вдалося достукатися до серця кожного мешканця України: від малечі, яка малює малюнки для бійців АТО, до бабусь і дідусів, які віддають свої заощадження за українську державу, за яку колись і зараз вболівають.

Не залишився байдужий ніхто. Тому ми з Вами можемо спостерігати унікальне явище розбудови в Україні громадянського суспільства.

Мені хотілося б зауважити, що в провідних країнах світу громадянське суспільство формувалося роками, разом з традиціями і до такого вигляду, в якому перебуває воно йшло не одне десятиліття. Проте, Україна показала колосальний ріст у цій сфері і ми демонструємо всьому світу, що ми готові до змін, що кожен громадянин України духовно багатий і є патріотом своєї країни.

Я вірю і сподіваюсь в те, що Україна найближчим часом вийде з замкнутого кола, в яке нас запроторила сусідня з імперськими амбіціями Росія. Поки в нашій державі є активні люди, зокрема молодь, які готові жертвувати свої зусилля, ентузіазм та патріотизм, нам нема чого боятися.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: волонтеры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.