Початок нашого спасіння

21 вересня 2019, 13:31
Власник сторінки
0
2396
Початок нашого спасіння

Пречиста Діва Марія з’явилась у світ для того, щоб дати плоть Спасителю. Її народження стало тим необхідним даром з боку людини, який призвів до Різдва Христа.


Центр буття Церкви – Господь Іісус Христос. Саме тому, святі отці називають життя віруючої людини христоцентричним. Проте, якби не було Богородиці, то й Христа ми з вами чекали б досі…

Пречиста Діва Марія з’явилась у світ для того, щоб дати плоть Спасителю. Її народження стало тим необхідним даром з боку людини, який призвів до Різдва Христа. 

Варто зазначити, що церковний рік розпочинається з богородичного свята і закінчується ним. Так, Різдво Божої Матері є першим дванадесятим святом року, а Її пречисте Успіння – останнім. Таким чином, Церква нам розкриває сенс християнського життя, приклад якого показала Божа Мати. Тобто, якщо людина приготує себе до зустрічі з Христом і житиме з Ним у своєму серці, думках і справах, то смерть такої людини нагадуватиме сон, тому що вона через двері фізичного вмирання перейде у вічність. 

Діва Марія народилась від земних батьків, тому так як і кожна людина мала на собі відпечаток першородного гріха. Отці Церкви кажуть, що цей відбиток знаменує собою нашу схильність до злих справ. Для того, щоб зробити щось добре, ми маємо докласти певних зусиль (згадаймо про милостиню чи прощення свого кривдника), а от для того, аби вчинити гріх, нам потрібно тільки дати свою згоду. А Церква нам каже, що Діва Марія змогла подолати в собі цю схильність до гріха, зуміла викорінити зі свого серця той нахил, який вніс у життя людини гріх. Ось чому Вона була вибрана Творцем для того, щоб стати тим вмістилищем благодаті, через яке у світ прийшов Господь. 

Ми називаємо свято Різдва Богородиці початком нашого спасіння. І це дійсно так, адже без Діви Марії не було б Христа. Наша любов до Матері Спасителя немає меж. Проте, любити потрібно не тільки на словах, але в першу чергу своїми справами. 

Тож давайте сьогодні розпочнемо або вже продовжимо непримириму боротьбу зі злом у своєму серці, з гріхом у своєму житті. Давайте зробимо так, щоб сьогодні дійсно почалося наше спасіння, в якому Споручницею і Помічницею буде Діва Богородиця - Пречиста Матір Спасителя світу! 
Зі святом Різдва Богоматері!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.