Любов до Бога - це наші справи

15 вересня 2019, 15:56
Власник сторінки
0
1413
Любов до Бога - це наші справи

На жаль, переважна частина наших сучасників сам термін «любов» сприймають з емоційної точки зору. Вони воліють «відчувати» любов, а не «переживати» її.


Сьогодні у храмах Православної Церкви було прочитано уривок з першого послання апостола Павла до Корінфян, який закінчується такими словами: «Хто не любить Господа Іісуса Христа, анафема, мара́н-афа́. Благодать Господа нашого Іісуса Христа з вами, і любов моя зі всіма  вами во Христі Іісусі. Амінь» (1 Кор. 16, 22-24). 

Ці слова апостола Павла звучать досить жорстко, адже він відлучає від сопричастя з Церквою кожного, хто не любить Спасителя світу. Тому, нам варто розібратися в тому, як потрібно любити Бога і що це означає. 

Необхідно підкреслити, що анафема - це не прокляття, а констатація факту про відпадіння людини від Церкви. Іншими словами, анафема є свідченням про те, що та чи інша людина вже не належить до Православної Церкви. Анафема - це, швидше, плач і скорбота за тим, хто відпав, ніж щось інше. В той же час, анафема - це найстрашніше, що може відбутися з християнином, адже той, хто підпав під анафему, вже не є частиною Тіла Христового. А первоверховний апостол Павло каже, що відсутність любові до Бога вже є свідченням відпадіння від Нього. Що ж тоді значить любити Бога? 

На це питання відповідь дає нам сам Господь Іісус Христос. Звертаючись до своїх учнів, а разом з ними і до нас, Він каже: «Хто має заповіді Мої і дотримується їх, той любить Мене; а хто любить Мене, той возлюбленний буде Отцем Моїм; і Я полюблю Його і явлюся йому Сам» (Іоан. 14, 21). 

Ці слова Христа потрібно сприймати як певну інструкцію до дії. Тобто, любов до Бога - це акт практичний, а не тільки теоретичний. Слова Спасителя чітко говорять про дієву сторону розуміння любові. Любов, таким чином, це конкретні справи, в даному випадку, - виконання заповідей Божих.

На жаль, переважна частина наших сучасників сам термін «любов» сприймають з емоційної точки зору. Вони воліють «відчувати» любов, а не «переживати» її. Звідси, відсутність певного психо-емоційного стану приймається за відсутність любові. 

Однак, Христос чітко вказує, що любити Бога можна тільки тоді, коли виконуєш Його настанови. Наша любов до Творця залежить не від настрою, не від почуттів і не від власних емоційних переживань, а лише від того, як ми ставимось до практичного дотримання заповідей Божих. Ми маємо не тільки відчувати любов, але й відтворювати, проявляти її. Тільки в такому випадку вона буде справжньою. І тільки в цьому випадку наша любов приведе нас до єднання з нашим Творцем.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.