Зрив опалювального сезону у Сумах?

09 вересня 2019, 15:42
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
76
Зрив опалювального сезону у Сумах?

Чи вчасно почнеться опалювальний сезон у Сумах - питання досі без відповіді.

Минулого року третина міста кілька тижнів лягала спати під трьома ковдрами та у верхньому одязі, через те, що Котельня Північного промвузла затримала початок опалювального сезону, через борги, які виникли через суперечки між власниками. З кінця весни представники теплопостачальної організації запевняли, що цьогоріч зможуть вступити в опалювальний сезон вчасно. Втім, коли зрозуміли, що наразі цього гарантувати не можуть, дирекція Котельні направила лист до міської ради з проханням про допомогу всіх інших приватних та комунальних структур, але охочих взяти в оренду Котельню не знайшлося. У допомозі чиновники відмовили й фактично кинули напризволяще половину міста Суми.

Після провели низку нарад. Серед пропозицій було створення нового комунального підприємства або ж будівництво перемички між Котельнею та «Сумитеплоенерго». Проте, опалювальний сезон вже не за горами, тож, до таких радикальних дій місто не готове, адже за півтора місяця вони не впораються.

Стурбовані мешканці почали самостійно надавати пропозиції як вийти із ситуації та створили електронну петицію про створення програми «Теплі квартири», для тих, кого обслуговує Котельня Північного промвузла. Люди пишуть, що очікують на опалювальний сезон з тривогою. Сумчани пропонують створити програму, яка б передбачала фінансування проекту газового трубопроводу за рахунок бюджету, а мешканцям надати право на кредитування устаткування індивідуального опалення. Втім, чи будуть такі кошти у бюджеті також незрозуміло.

Партія «Основа» підтримує мешканців Ковпаківського мікрорайону, а це близько 125 тисяч людей, вони стали заручниками в цій ситуації. Так, Котельня Північного промвузла – це приватне підприємство, але міра відповідальності, яка полягає на нього дуже висока. І наслідки зриву опалювального сезону можуть бути катастрофічними для міста. Міська влада зобов’язана прийняти участь у розв’язанні цього питання та посприяти аби найближчим часом ситуацію вирішили. Окрім цього, скрізь говорять про те, що з 2020 року через Україну припинять постачання російського газу. Виникає питання, а де блакитне паливо яке видобувають в Україні та чому ми маємо сплачувати величезні кошти за чужий газ?

Чи почнеться опалювальний сезон вчасно та чи взагалі буде – поки невідомо. До 25 вересня мають підписати документи про готовність Котельні до опалювального сезону. Аби підприємство вчасно розпочало подачу теплопостачання необхідно погасити 78% боргу. Звідки візьмуть кошти ніхто не знає.

У свою чергу, ми звернемося з відповідним проханням до депутатів Верховної Ради України, які представляють нашу політичну силу в фракції «Батьківщина», щоб вони допомогли у вирішенні питання виділення необхідних лімітів газу для розпочатку опалювального сезону для частини міста Суми, яка обслуговується Котельнею Північного промвузла.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Сумы,отопительный сезон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.