Іспити складені на крові

02 вересня 2019, 17:49
Власник сторінки
0
3818

Народи, на відміну від особистостей, здають іспити завдовжки в століття. При цьому, як правило, кожну чверть століття життя влаштовує народу нові випробування. Український народ, в цьому сенсі не виня

Рівно сто років тому, втомившись від імперіалістичної війни, розслабившись, повіривши чужим демагогам, він завалив свій головний іспит за право бути народом незалежним у своїй суверенній державі і став на довгі сімдесят з гаком років народом залежним, хоч і на своїй землі, але не в своїй державі. За ці роки платою за не зданий іспит були громадянська і Друга світова війни, насильницька колективізація, три голодомори, довоєнні і повоєнні репресії з розстрілами і висилками в Сибір, зі знищенням української еліти, і з Чорнобилем на додачу.

Ось уже двадцять вісім років як Український народ, після розпаду імперії, отримав довгоочікувану незалежність в своїй державі. Отримав без іспиту, авансом. Знову заспокоївся, заколисався, повірив брехливим і підлим вождям, що це право на свободу дарено йому на завжди, і знову був жорстоко обдурений. Тепер знову доводиться кров'ю здавати черговий іспит за право називатися вільним європейським народом у вільній європейській країні.

Доводиться доводити собі і усьому світу, що демократія - це не порожні слова, а чіткі механізми і загальні цінності; що Україна, борючись за свою незалежність, захищає незалежність і європейський суверенітет; що путінська Росія стала агресором, який одягає маску «миротворця». Анексувати Крим, окуповані східні райони Донбасу - все це справа рук путінської Росії. П'ять років Кремль веде гарячу фазу гібридної війни проти України. Ця війна почалася з дня проголошення Україною своєї незалежності і триває Кремлем й понині. І не від України залежить її припинення, як це намагаються подати маніпулятори, а від агресора, який погодиться на мир і догляд за захопленими ним українських територій тільки тоді, коли санкції проти нього стануть нестерпними. А до тих пір з Кремлем не домовитись, бо він відчуває силу. І нема чого на Київ пальцем показувати! Не Київ почав цю агресію, а Кремль, йому війну і припиняти!

Необхідно пам'ятати, що народи, населення регіонів завжди самі платять за свій хибний вибір, як нині платять убогістю і бідністю в ОРДЛО особливо ті, хто кричав «Путін прийди!». Він прийшов, наобіцяв, розікрав і зробив собі з окупованих районів Донбасу великий полігон, а з півострова Крим - військову базу, на шкоду курорту, сільському господарству, екології, промисловості та переважній кількості місцевого населення. Нічого перед важливими іспитами чужих кликати на допомогу, вони, як правило, обманюють!

Іспити потрібно здавати самим, здавати вдумливо, щоб не повторювати старих помилок, тому що наступного випадку на перездачу можна занадто довго чекати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,война,фейки,Опыт Украины для мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.