Секта «Відродження»

01 серпня 2019, 16:21
Власник сторінки
0
36

. . . Секта «Відродження»

Ми здебільшого щось чули про секти з історії сумнозвісного «Білого братства» чи «сатанистів», проте нині в Україні розростається небезпечна псевдорелігійна організація, а саме Всеукраїнський духовний центр «Відродження» на чолі якого стоїть самопроголошений «Апостол» Вололимир Мунтян.

Діяльність «Відродження»  підпадає саме під термін «секта». Хоча самі члени цого об’єднання та їхні керманичі активно це заперечують. А тим, хто прагне виявити істину та застерегти громаду, адепти загрожують фізичною розправою.

Це не пустопорожні балачки, а реальні факти з реальними особами, підкріплені аудіозаписами та іншими документами.

Вплив секти «Відродження» на поведінку людини, яка потрапила у їхні психологічні сіті, відбувається здебільшого за допомогою технік NLP (нейро-лінгвістичного програмування), а також введенням у гіпнотично-трансові стани та навіювання (зокрема, під час реколекцій). І неофітові достатньо декількох занять, аби процес психологічного узалежнення «пішов». А вирватися – не просто.

Отже, секта «Відродження»  прагне відірвати свої жертви як від Бога, так і від людей, а особливо від найближчої родини. Навіюють тим, кого вдалося завербувати, що вони повинні залишити своїх найближчих. Буцімто ті не можуть (не здатні) їх любити, перешкоджають в особистому розвиткові, обмежують їхню свободу, сварять, докоряють, тобто не розуміють. Створюють тиранічний контроль, від якого слід відрікатися якнайшвидше.

Тож будь-які прояви ворожості (бажання відмежуватись) щодо родини повинні стати першим Найперше, що застосовує секта «Відродження» до нових членів є «бомбардування любов’ю». Особливо на початковій фазі члени секти є винятково милі і сердечні щодо нового кандидата. Вони завжди до нього усміхнуті, охоче надають допомогу, поради та втіху, схвалюють бідь-які ідеї та ініціативи, створюючи противагу критичним висловлюванням з боку рідних.

Наступною стадією є вилучення людини з її сімейного середовища, а також парафіяльного, з оточення однолітків. Адже найлегше маніпулювати тим, хто є самотнім і кому бракує підтримки чи охорони з боку найближчих осіб.

Наступне – так зване «прання мозку». Під час перебування новачка у групі, він інтенсивно завантажений від ранку до вечора, аби не дати часу (можливості) на самостійне мислення. Відповідним чином підготовлені (вишколені) представники секти прагнуть переконати нового прихильника, що все його попереднє життя було суцільно помилковим. За допомогою різноманітних тисків, особливо інтелектуальних, маніпулятори намагаються довести особі, що вона отримала хибне виховання, має хибні релігійні погляди, а також хибні переконання. Члени секти прагнуть висміювати всіх і все, що до цього часу було цінним в житті нового адепта. Група дає «відповіді» на всі запитання, не заохочує до критичного мислення чи до пошуків правди, спираючись на власні погляди на життя.

Яка ж мета творців ВДЦ «Відродження»? Все дуже прозаїчно. Головна мета – здобуття фінансового чи матеріального зиску для творців чи для кола обраних осіб за рахунок решти членів групи.

Члени «Відродження»  мають в обов’язковому порядку сплачувати 10% від своїх заробітків, оплачувати участь у реколекціях, а також здавати пожертви  тощо. І це,  наголошую,  не для потреб Церкви,  а до фонду громади на чолі з «Апостолом».

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.