Яку політичну платформу підтримує Церква?

21 липня 2019, 21:30
Власник сторінки
0
4055
Яку політичну платформу підтримує Церква?

Наші громадянські обов’язки витікають із обов’язків християнських. Справжній християнин є завжди і добрим громадянином, тому що він не краде, не бере хабарів, не бреше, не вбиває, поважає старших.


Сьогодні, коли багато українців відвідали виборчі дільниці для того, щоб виконати свій громадянський обов’язок, варто ще раз нагадати християнам про те, як ми маємо відноситися до політики. 

У Біблії не зустрічається жодних слів про те, що якийсь політичний устрій є досконалішим за інший. Згідно Святого Письма, єдиним справжнім Царем для людини є тільки Господь Бог, а основною метою створення людини є її спасіння, яке мислиться через єднання з Творцем. Ми покликані стати частиною Божества, а не частиною тієї чи іншої політичної системи. Більше того, все наше земне життя, як і життя на землі взагалі, носить тимчасовий характер, а відтак мати абсолютну цінність не може. Рано чи пізно воно закінчиться і кожен з нас змушений буде дати відповідь за те, як його прожив. І тут варто підкреслити, що життя оцінюється не з точки зору правильно обраної партії чи вірної політичної позиції, а виключно з точки зору виконання Заповідей Божих. 

Іншими словами, наші політичні переконання не повинні ставати на заваді виконанню Божественних настанов - це, в принципі, головний фактор, який потрібно мати на увазі, коли ми говоримо про політику. Будь-яка агресія, нетерпіння, зневага до свого опонента, а тим більше застосування до нього нецензурної лайки чи фізичної сили, є неприпустимим. Все це вже виходить за межі політики і несе за собою певну міру відповідальності. 

З іншого боку, Церква ніколи не займатиме ту чи іншу політичну платформу. Христос не говорив про владу та політиків, про партії та їх керманичів. Він говорив виключно про спасіння. Саме про це сьогодні говорить і Церква. Це не означає, що вона зневажає громадянськими обов’язками, навпаки, ставить їх на високий щабель. Правда, підкреслює при цьому, що наші громадянські обов’язки витікають із обов’язків християнських. Справжній християнин є завжди і добрим громадянином, тому що він не краде, не бере хабарів, не бреше, не вбиває, шанує та поважає старших. 

Тому, коли ми розмірковуємо сьогодні про участь у виборах, то завжди маємо пам’ятати, що головний вибір у своєму житті нами вже зроблено тоді, коли ми свідомо обрали Христа, як нашого Господа і Спасителя. Церква надіється не на політичну силу чи партію, а на силу Божу та благодать Святого Духа. А все інше - додасться. Головне, попри всі політичні баталії не забувати, що ми, в першу чергу, християни і люди, а тільки потім - виборці.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: выборы и референдумы,Выборы Президента Украины 2019 новости,Выборы,Иисус Христос,православная церковь,УПЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.