МИТРОПОЛИТ ОНУФРІЙ НАГОРОДИВ ПРОПАГАНДИСТА «РУСЬКОГО МІРА»

17 липня 2019, 19:05
Власник сторінки
0
33

МИТРОПОЛИТ ОНУФРІЙ НАГОРОДИВ ПРОПАГАНДИСТА «РУСЬКОГО МІРА»

Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій (Березовський) нещодавно нагородив відомого пропагандиста «русского мира» Василя Анісімова орденом святого князя Володимира «за заслуги перед Українською Православною Церквою».

Очільник РПЦвУ подякував Василю Анісімову «за багаторічну плідну працю на ниві просвітництва та інформування українського суспільства про церковне життя в Україні, стан міжконфесійного порозуміння та взаємодії Української Православної Церкви з державою». Про це повідомив офіційний сайт РПЦвУ.

Василій Анісімов вирізняється наявністю яскраво виражених поглядів та антиукраїнською діяльністю, відомий своїми компрометуючими і дискредитаційними публікаціями на релігійну тематику і пропагандою на користь «руського міра» за що і потрапив до бази «Миротворець» ().

Помічник колишнього Предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана), митрополит Олександр (Драбинко) свого часу зазначав, що діяльність Василя Анісімова «дискредитувала УПЦ, як структуру, зокрема, упередженою, оціночною і, часом, грубою лексикою, в публікаціях, присвячених міжконфесійним відносинам в Україні».

Владика Олександр зазначав, що публікації підвідомчих Анісімову порталів «шкодили церковному миру, так як сприяли появі розбалансованості в суспільстві». «Така «стратегія» могла бути вигідна тільки Московській Патріархії і проросійськи налаштованим людям всередині УПЦ» – наголошував митрополит Олександр.
За словами архієрея, «сам Василь Анісімов активно співпрацював з російськими структурами, які, незважаючи на відсутність офіційного статусу, підтримувалися Московською Патріархією, як деструктивні по відношенню до України, в цілому, так і до УПЦ, зокрема» (
).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.