Псевдореабілітаційні центри

16 липня 2019, 19:20
Власник сторінки
0
25

Псевдореабілітаційні центри

Проблема алкоголізму та наркоманії в Україні дуже поширена, відповідно і різних організацій, які надаютьвідповідну допомогу, теж дуже багато. Зазвичай це медичні установи, однак останнім часом значно поширилися релігійні реабілітаційні центри, які силою молитви та віри зцілюють людей.

Зцілення силою молитви можливе, але лише у тоді, коли пацієнт сам вірить в неї, а не у випадках жорсткого нав’язування, фізичного та психологічного впливу.

Так, правоохоронцями Харківщини було викрито такий псевдореабілітаційний центр, який під ширмою релігійної організації займалися протиправною діяльністю

Професійна медична допомога людям, серед яких були хворі на гепатит, туберкульоз та віл-інфіковані, фактично не надавалася. "Лікування" складалося виключно з постійних молитов і релігійних обрядів. У вказаному закладі перебувало близько 200 громадян, яких утримували проти їхньої волі.

Організаторами псевдореабілітаційних центрів були проповідники однієї з протестантських релігійних організацій. Вони орендували три приватні будинки на території Холодногірського району Харкова та обманом заманювали туди пацієнтів: розміщували оголошення про лікування алко- і наркозалежних в інтернеті, а листівки аналогічного змісту розклеювали по місту.

Одні пацієнти приходили до центрів добровільно, інших відправляли на лікування родичі. Коли людина потрапляла в заклад, у неї забирали документи, мобільний телефон і всі особисті речі. Людей утримували в антисанітарних умовах у заґратованих приміщеннях, на вулицю їх не випускали. За спробу втечі або відмову від "лікування" жорстоко карали - селили до підвалу, змушували днями прибирати туалети тощо.

Вартість такого "лікування" становила від 3 до 8 тис. грн на місяць  залежно від платоспроможності родичів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.