Черговий провал Кремля на релігійному фронті

16 липня 2019, 17:55
Власник сторінки
0
19

Черговий провал Кремля на релігійному фронті

Нещодавно президент Росії Путін шокував грузинське суспільство заявами про Абхазію та Південну Осетію. Зокрема, він стверджував, що після Першої світової війни «Грузія Абхазію окупувала» і проводила геноцид в Абхазії та Південній Осетії. Це викликало величезне неприйняття в грузинському суспільстві та Грузинській церкві.

У відповідь на ці слова Путіна, Грузинська патріархія оприлюднила комюніке від 12 липня, в якому оголосила, що подібні заяви щодо Абхазії та Південної Осетії має стати викликом для грузинської держави, грузинської науки і кожного грузина, і на це необхідно швидко реагувати.

Текст комюніке в перекладі ГРУЗІНФОРМ. «9 липня цього року президент Росії Володимир Путін виступив із заявою про Абхазію і т.зв. Південної Осетії, і неправильна інтерпретація не настільки далекого минулого викликала різко негативну реакцію нашого народу. Таке спотворення історичних фактів сприяє поглибленню існуючих конфліктів. Вважаємо, що зазначена заява повинна стати своєрідним викликом для грузинської держави, грузинської науки і кожного з нас, і необхідно швидко відреагувати. Своєчасно провести кваліфікований відбір існуючих наукових досліджень і матеріалів популярною мовою, що стосуються як в цілому історії країни, так і її окремих етапів, і здійснити їх переклад на англійську, російську та інші іноземні мови. Кожен може взяти участь в цьому процесі. Також необхідні дискусії з зацікавленими сторонами з проблемних питань. Патріархія Грузії готова підтримати всі сторони в організації конференцій і зустрічей для обговорення історичних реалій».

Також, один зі священиків ГПЦ, протоієрей Ілля Чігладзе, опублікував на своїй фейсбук-сторінці жорстку відповідь, яку поділяє багато представників ГПЦ. Зокрема, священнослужитель у відповідь на слова Путіна заявив: «народ Грузії ніколи не пробачить Вам вторгнення на наші території, окупацію наших земель. Запам'ятайте: Вам не допоможуть ваші раби-прислужники, зрадники-колаборанти грузини. Вони є гнилим, морально збанкрутілим меншістю, чиє становище в країні досить хитке! Протягом своєї багатотисячолітньої історії Грузія переварила незліченну кількість ворогів, серед них тиранів світового масштабу».

Це вже далеко не перша спроба Росії натиснути на Грузію та Грузинську церкву, до Путіна невдалу спробу шантажу Грузинської православної церкви через українське питання зробив очільник ВЗЦЗ РПЦ МП митрополит  Волоколамський Іларіон Алфеєв – на що, також отримав дуже жорстку відповідь Грузинської патріархії.

Ставлення грузинського народу та Грузинської православної церкви до окупаційної політики Кремля, яку він проводити і на нашій території, не потребує додаткового обговорення. Попри намагання Росії звинуватити Україну у підбурені грузинського народу, духовенство Грузинської православної церкви підтримує створення Православної церкви України та прагнення українців позбутися російського імперського православ’я.  

 

 

 

 

 

 

 

https://cerkvarium.org/novyny/pomistni-tserkvy/narod-gruziji-nikoli-ne-probachit-vam-okupatsiyu-nashikh-zemel-gruzinskij-svyashchenik-volodimiru-putinu

https://cerkvarium.org/novyny/pomistni-tserkvy/zayava-putina-pro-abkhaziyu-ta-pivdennu-osetiyu-viklik-dlya-vsikh-nas-komyunike-gruzinskoji-patriarkhiji

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.