Майновий важіль розколу ПЦУ

02 липня 2019, 08:19
Власник сторінки
0
21

Майновий важіль розколу ПЦУ

Нещодавно Філарет підняв питання власності, а саме виразив думку про те, що УПЦ КП продовжує бути власником усіх грошей і усього майна, набутого раніше за власні кошти. Монастирі: Михайлівський Златоверхий, Феодосійський, Видубицький Михайлівський, а також Миколаївський Богуславський, як і усі парафії м. Києва, належать управлінню Київської патріархії, як і Київська Православна Богословська академія, започаткована Філаретом.

Так Філарет намагається позбавити ПЦУ її майнової інфраструктури та вже пішов на поглиблення розколу, втягуючи до орбіти конфронтації МВС України. Мова йде про звернення Філарета до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням “захистити віруючих та майно Київського патріархату від протиправних дій ПЦУ”. Представники ПЦУ начебто силою захопили приміщення Свято-Феодосійського монастиря Києва, у звязку з цим Філарет просить главу МВС дати оцінку таким діям і зробити все, щоб ніхто не втручався у діяльність УПЦ Київського патріархату. Це абсолютний нонсенс, тому що з 30 січня УПЦ КП не існує, і звинувачення Філарета абсолютно голослівні, но як бальзам на душу для російської пропагандиської машини. Жадібність все глибше  та глибше роз’їдає Філарета, який не замислюється про єдність українців, а тільки подає приклад звеличення  свого меркантильного інтересу, так далекого від божого служіння.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.